Акценти в пресата
Секция: Преглед на печата
22 Юни 2017 07:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в пресата

/КРОСС/ Председателят на Комисията за борба със сивата икономика в парламента Емил Димитров-Ревизоро коментира в интервю за вестник "Труд", че "паралелният износ на лекарства трябва да се регулира. По думите му, "не може хората да страдат, да плащат скъпи медикаменти и да няма виновен за това".

Вестник "Сега" пише в заглавие на първата си страница: "НЗОК ще задължи лекарите да изписват евтини лекарства със закон". Изданието коментира, че в опитите си да ограничи непрестанните преразходи за лекарства Касата е предложила поредна порция мерки, част от които напълно безсмислени. Здравната каса ще предложи промяна в закона, с която лекарите да предписват най-евтиния медикамент от тези, които тя поема, допълва още всекидневникът.

"Комисията за защита на конкуренцията не видя нищо нередно в срока от 1 ден за търга за тол-системите", пише "Капитал дейли". Изданието отбелязва още, че регулаторът е отхвърлил и последните жалби, които бяха подадени срещу кратките срокове на пътната агенция. Поръчката за изграждане на тол-системата буксува повече от година заради непрестанни жалби за непосилно малките срокове, но всеки път АПИ я подновява с още по-къси такива, коментира още "Капитал дейли".

Вестник "24 часа" съобщава: "От началото на годината Сухиндиол стана първи български данъчен рай." Изданието пояснява, че собственици на мощни коли, яхти, лодки, малки кораби, както и на самолети, масово ги регистрират в най-малката община в Търновско. Причината за това са изключително ниските местни данъци. Кметът на Сухиндол Пламен Чернев коментира, че "ако за една яхта във Варна искат по 3-4 хил. лева, при нас данъкът е 100-200 лева и затова хората си ги регистрират тук", посочва изданието.