Финалният спектакъл на осмия сезон на „Надиграй ме“ – тази събота по БНТ2 и БНТ Свят
Секция: ЛЮБОПИТНО
22 Юни 2017 11:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Финалният спектакъл на осмия сезон на  „Надиграй ме“ – тази събота по БНТ2 и БНТ Свят

/КРОСС/ На 24 юни (Еньовден) от 20:30 часа БНТ2 и БНТ Свят ще излъчат на живо от студио 1 спектакъла на финалистите в осмия сезон на танцовото шоу „Надиграй ме". Зрителите ще гледат на живо надпреварата между трите най-добри фолклорни състава, и трите клуба по състезателни танци, достигнали до финала.

Професионалното жури и гласуването на зрителите класираха за участие в заключителното предаване отборите на фолклорен ансамбъл „Тангра" - с. Попинци, детско-юношески танцов състав при Национален учебен комплекс по култура в София и Националното училище за танцово изкуство - София. Тъй като възпитаниците на НУТИ няма да имат възможност да участват във заключителното предаване, това дава шанс на финала в категория „фолклор" да се представят танцьорите от ансамбъл „Малинарка" - гр. Берковица. Зрителските гласове и точките, присъдени от журито, определиха в категория „спортни танци" за призовите места да се борят отборите на клубовете „Брилянт", „ПроДанс" и „София Данс.

Осмият сезон на популярното предаване даде възможност на майсторите на народни и спортни танци да изпитат благородната страст на надпреварата и да опознаят нови стилове. Състезаващите се отбори представиха танцовте умения в своята област и си отправяха взаимни творчески предизвикателства. Във всеки от епизодите на предаването отборите не се конкурираха помежду си, а се бореха за оценките на журито и за зрителския вот.

Тази година „Надиграй ме" се превърна в поле за изява и на танцьори от клубове по спортни танци в страната. Своята първа телевизионна изява имаха и момичетата от танцовия клуб "Път към приключението" - град Севлиево. Зрителите на обществената телевизия имаха възможност да видят и възпитаниците на един от най - титулованите клубове по спортни танци в страната - „Одесос Денс 1975". На дансига се изявиха и възпитаниците на Милена Панова от формация „Блясък". Формацията е член на Българска федерация по акробатичен рокендрол и добави в състезанието запомнящи се атрактивни изпълнения. Уменията си демонстрираха и учениците на един от най-популярните български танцьори - Атанас Месечков.
Старта в надпреварата между фолклорните състави дадоха учениците от Национално училище за танцово изкуство (НУТИ). Възпитаниците на единственото на Балканския полуостров учебно заведение, което дава образование в три хореографски специалности, са сред най-активните участници във всички прояви през осемте сезона на „Надиграй ме". За танцьорите от ансамбъл „Кремиковци", които гастролират в цялата страна и имат повече от 40-годишна история, участието в „Надиграй ме" бе още една възможност да зарадват своята публика. Запомнящо се участие в проекта записаха и танцьорите от фолклорна формация „Полянци" - гр. Полски Тръмбеш. Вълнуващ финал на оспорваната надпревара сред фолклорните ансамбли поставиха танцьорите от детско-юношески състав "Пиринска китка" - Благоевград.

На 24 юни (събота) точно в 20:30 часа най-добре представилите се участници в осмия сезон на „Надиграй ме" излизат на сцената за заключителния спектакъл. Зрителите на БНТ2 и БНТ Свят ще имат възможност да се насладят на изпълненията им в пряко предаване и да определят големите победители в осмия сезон на телевизионния проект, като изпратят СМС с номера на своя любим отбор. Линиите за гласуване ще бъдат отворени от 20:30 до 22:30 часа в събота - по време на прякото предаване.

Подробности за излъчените вече епизоди на телевизионното танцово шоу „Надиграй ме" можете да видите на сайта на БНТ - bnt.bg.

Гледайте финала на осмия сезон на танцовото шоу „Надиграй ме" на 24 юни (събота) от 20:30 часа по БНТ2 и БНТ Свят!