Проф. Иво Христов - гост-лектор на форум “Геополитическата карта на Евразия - рискове и хоризонти“
Секция: ПОЛИТИКА
22 Юни 2017 12:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Иво Христов - гост-лектор на форум “Геополитическата карта на Евразия - рискове и хоризонти“

/КРОСС/ "Геополитическата карта на Евразия - рискове и хоризонти" е темата на форум, в който гост-лектор ще бъде пловдивският народен представител проф. Иво Христов. Събитието, организирано от гражданско сдружение „Смисли", ще се състои в Пловдив на 24 юни, събота, от 10.30 часа в зала „Пълдин" на хотел Санкт Петербург.

Кои са основните геополитически актьори? Какви са новите тенденции за развитие на световните конфликти?

Каква си рисковите и заплахите от избухване на открито военно огнище? Може ли Европа да развие „резистентност" към последиците от бежанската вълна, способна ли е да ограничи тероризма? Кой държи шахматните фигури и какви са следващите ходове на световната шахматна дъска? На всички тези въпроси на съботния форум ще отговорят проф. Иво Христов, д-р Пламен Пасков, д-р Малек Насер и докторантът Галин Дурев. Анализаторите ще посочат факторите, които доведоха до безпрецедентен хаос, ще представят възможните сценарии за развитие на световните процеси и ще обсъдят преките заплахи за България.

В момент на световни политически трансформации, вероломно множащи се терористични актове и нестабилност започна процес на преосмисляне на ролята на военните и икономическите междудържавни съюзи. Понятието суверенитет все повече навлиза в политическата риторика, а военните действия в Близкия изток не стихват. Затова е важно да се чуят сериозните анализи, изтъкват организаторите от гражданското сдружения „Смисли", отправяйки покана към пловдивчани за смислена съботна дискусия.
(Програмата на събитието в прикачения файл).