Новият снукър сезон започва от Латвия
Секция: СПОРТ
22 Юни 2017 12:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новият снукър сезон започва от Латвия

/КРОСС/ Новият сезон в професионалния снукър започва в Латвия. От петък до неделя по Евроспорт 1 и Евроспорт 2 ще бъде излъчено четвъртото издание на „Рига мастърс", турнир с премия от 50 000 паунда за шампиона.

През 2016 г., когато бе първото ранкинг издание на надпреварата, Нийл Робъртсън грабна трофея с победа срещу Майкъл Холт. Австралиецът се завръща, за да брани трофея, като квалификационният му мач с Даниел Уорд бе преместен в Рига. Успех за Робо ще го прати срещу новобранеца Лукас Клекерс (Гер).

Ден преди началото на турнира от участие се отказа световния шампион Марк Селби. Това остави в надпреварата само петима играчи от Топ 16 на световната ранглиста: Робъртсън, Стюърт Бингъм, Бари Хоукинс, Кайрън Уилсън и Марк Уилямс. В квалификациите отпаднаха Шон Мърфи, Марк Алън и Мартин Гулд, китайците Дин и Лян и Марко Фу (Хкг) не получиха визи, а Тръмп, Хигинс, Картър и О`Съливан изобщо не се записаха за участие.

И ако публиката в Рига ще бъде лишена от участието на повечето от лидерите в ранглистата, с огромен интерес се очаква появата на легендите Кен Дохърти и Джими Уайт. Двамата получиха „уайлд кард", преодоляха квалификациите и ще срещнат съответно Гари Уилсън и Идън Шарав в първия кръг на телевизионната фаза.