Нова въздушна мрежа осигурява по-стабилно електрозахранване в Рогачево
Секция: Технологии
22 Юни 2017 14:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова въздушна мрежа осигурява по-стабилно електрозахранване в Рогачево

/КРОСС/ Специалисти на ЕНЕРГО-ПРО подмениха близо 2600 метра въздушни проводници в село Рогачево, област Добрич. Компанията извърши анализ на на електроразпределителната мрежа в района за определяне на участъците, които имат нужда от обновяване, и мерките за оптимизация на системата, обслужваща жителите на района. Извършена беше също смяна на изолатори и цялостна профилактика на съоръженията ниско напрежение в селото.

За района на Добрич са характерни неблагоприятни климатични условия през зимните месеци, когато екстремните температури и обледеняванията са често явление. Тези условия налагат прилагането на специфични мерки за предотвратяване на непредвидени изключвания. Чрез рехабилитация и регулярна профилактика екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи удължават периода на работа на електрическите компоненти в районите, подложени на по-сурови климатични условия. Новите въздушни проводници са съобразени със конкретните параметри на натоварване на мрежата и характерните климатични особености.

Извършената реконструкция ще осигури по-стабилно електрозахранване на 113 домакинства в Рогачево и гарантира ниска аварийност през започналия летен туристически сезон - близостта на селото до Черноморското крайбрежие го прави търсена туристическа дестинация. ЕНЕРГО-ПРО Мрежи финализира ремонтните дейности непосредствено преди активния сезон за отдих край морето, за да могат жителите и гостите на Рогачево да се възползват пълноценно от условията за почивка.