Предстоящи събития за 23 юни
Секция: Предстоящи събития
23 Юни 2017 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития за 23 юни

/КРОСС/ ***

София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.30 часа в Софийския университет „Свети „Климент Охридски" вицепрезидентът Илияна Йотова и заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участват в международната конференция „България и ЕС - 10 години и едно председателство между предизвикателства и надежди".

***
София.
От 10.00 часа в зала „Пресцентър" в МРРБ Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще представи предприетите мерки за намаляване на административната тежест за гражданите при предоставянето на кадастрални услуги на пресконференция.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Министерството на образованието и науката МОН и проектът ДОМИНО организират пресконференция за напредъка на дуалното образование в България.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Росен Ч. и Полина И. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Петър М., Владислав П., Мартин К. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 8 състав на СГС ще гледа делото срещу Десислава Д. за пране на пари.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Изток" на парламента Комисията по правни въпроси на Народното събрание организира кръгла маса на тема „Край на вечния длъжник".

***
София.
От 10.30 часа в Официална зала на Столична община ще се проведе пресконференция с участието на доц. Чобанов във връзка с приключване на кампанията за скрининг на очното зрение.

***
София.
От 11.00 часа в зала 701 в АПИ ще бъдат отворени ценовите оферти на допуснатите кандидати за строителен надзор при изработването на технически проекти и строителството на 16,3 км от автомагистрала „Хемус" - участъкът между пътните възли „Белокопитово" и „Буховци", в посока Търговище.

***
София.
От 11.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Христо Х., Красимир Х., Анатолий П., Георги Г. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на ВМА /ул. "Св. Георги Софийски" №3/ ще се проведе Национална конференция на тема "Проблеми и перспективи на здравните грижи в училищното и детското здравеопазване в Република България", организирана от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ).

***
София.
От 11.00 часа в сградата на ПИБ на бул. България № 81 ще бъде връчен плакат с подписи на участници в завършилия наскоро Х младежки олимпийски фестивал „Олимпийски надежди Албена 2017".

***
София.
От 11.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Стоян Т., Георги Г., Константин Т. и Диавара Л. за незаконно превеждане през границата.

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на ВМА ще се проведе Национална конференция на тема „Проблеми и перспективи на здравните грижи в училищното и детското здравеопазване в Република България", организирана от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ).

***
София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА с адрес: бул. "Цариградско шосе" 49, Институт за ново икономическо мислене - България организира дискусия на тема:
„Валутният борд на 20 години: резултати, проблеми и перспективи".

***
София.
От 11.00 часа в Големия салон на БАН ще се проведе тържествено събрание по случай 50-годишнината на Института по биофизика и биомедицинско инженерство към Българска академия на науките (ИБФБМИ - БАН).

***
София.
От 11.00 часа в сградата на КЗД, на бул. Драган Цанков 35, Комисията за защита от дискриминация (КЗД) ще проведе пресконференция за представянето проект „Предотвратяване на дискриминацията и създаване на равни възможности", който КЗД изпълнява.

***
София.
От 12.00 часа в зала 108 в Българската народна банка ще се състои пресконференция за представяне на новата сребърна възпоменателна монета с нанесено частично позлатяване „Хан Тервел" от серията „Средновековни български владетели".

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Добромир П., Ивелина К. и Павел К. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 18.00 часа в Галерия на СБХ ще бъде открита ретроспективна изложба на Виолета Гривишка-Танева ( 1937-2017).

***
София.
От 18.30 часа в клуб „Перото" ще бъде представена книгата „От Рио до Кейптаун" на Йордан Колев.

***
София.
От 19.00 часа в Борисовата градина ще се проведе - Концерт на Софийския духов оркестър.

***
Албена.
От 10.00 часа във ваканционно селище „Албена" официално ще бъде открит новия тенис център и третото издание на международния турнир по тенис Royal cup.

***
Асеновград.
От 09:00 часа в Градска библиотека „Паисий Хилендарски"в Асеновград ще започне втория ден от Националното обучение по модерен библиотечен мениджмънт и съвременни библиотечни услуги за общинските библиотеки по проект „Повишаване на обучителния капацитет на мениджъри и служители в общинските библиотеки". С това завършват проявите по повод Паисиевите дни в Асеновград.

***
Асеновград.
От 16:00 часа в Етнографската къща в Асеновград ще започне подготовка за обичая „Калиница", като калиничките ще оставят своите нишани в „мълчана" вода.

***
Благоевград.
От 10.00 часа студенти и преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски" се включват във факелно бягане около езерото в парк „Бачиново".

***
Благоевград.
В Университетския център "Бачиново" към ЮЗУ „Неофит Рилски" се провежда XXVI Международна конференция за млади учени.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Областна управа Бургас ще се състои връчването на наградите от Осмия международен литературен конкурс за младежи.

***
Бургас.
От 12.30 часа в зала „Младост" официално ще бъде открит двудневният международен турнир по художествена гимнастика „Приятели на Бургас".

***
Бургас.
От 15.30 часа в Парк "Езеро" зад тенис кортовете ще се проведе мото шоу.

***
Варна.
От 11.00 часа в Зала 1 на Учебно-спортния комплекс е официалното откриване на традиционната Лятна научна сесия на Юридическия факултет на Варненския свободен университет.

***
Варна.
От 13.30 часа в зала „Варна" в Общината ще се състои пресконференция по повод откриването на Международния музикален фестивал „Варненско лято".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ, общинският съветник Димитър Колев ще има приемен ден.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в хотел „Премиер", гр. Велико Търново, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще открие работна среща с представителите на 39-те общини за подкрепа в рамките на приоритетна ос 1 на ОП „Региони в растеж" 2014-2020 на тема „Финансови инструменти".

***
Видин.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА във Видин членовете на клуб "Млад възрожденец" ще проведат пресконференция.

***
Враца.
От 08.00 до 17.00 часа на 23 юни, до 09.00 часа на 24 юни, в близост до Атракционния парк „Леденика", Община Враца е обособила терен за къмпингуване за любителите на палатките и нощуването под звездите, по време на Националния фолклорен събор „Леденика".

***
Враца.
В 13.00 часа в заседателната зала на Областната администрация, областният управител Малина Николова ще открие двудневна конференция на тема „Индустрия 4.0 предизвикателствата пред здравеопазването - немският опит, практики и пилотни решения".

***
Враца.
От 14.00 часа на територията на Спортен комплекс „Христо Ботев", със спортни надпревари във Враца ще бъде отбелязан Международният олимпийски ден.

***
Добрич.
От 17.00 часа в Градски парк „Свети Георги", Духов оркестър - Добрич ще изнесе концерт.

***
Гоце Делчев.
От 19.00 часа на площада в село Делчево топ- готвачът Лео и певицата Дара ще бъдат гости на фестивала „Еньовденски тайнства" в с. Делчево.

***
Дупница.
От 10.00 часа в заседателната зара на Общината ще се проведе редовно заседание на Общински съвет - Дупница.

***
Котел.
От 14.00 часа в Котел ще бъде отворен тридневният фестивал „Живият огън на традициите", който тази година е под надслов „Символ и Ритуал". Официалното откриване ще се състои от 19.00 часа.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в Окръжен съд - Кюстендил ще се гледа делото за убийството на приближения до Братя Галеви Николай Радев - Отвертката.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в клуб на БТА ще се състои пресконференция на възстановения на поста, след решение на ВКС, директор на Второ основно училище - Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 13.30 часа в парк-хотел „Кюстендил" ще се проведе Конфедеративен съвет на КТ „Подкрепа" с участието на Президента на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа Художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" ще бъде открита изложба с творби от студенския пленер "В духа на Майстора".

***
Монтана.
От 10.00 часа на територията на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев", Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населнието" - МВР ще проведе пожаро-тактическо учение с участието на сили и средства на Единната спасителна система.

***
Пловдив.
От 11:00 часа в Дом на културата "Борис Христов" ще се открие общата изложба с дипломни работи на възпитаниците от випуск 2017 от НХУ "Цанко Лавренов".

***
Пловдив.
От 14.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ръководството на ПП АБВ, съвместно с представители на партията в органите за местно самоуправление (кметове и общински съветници) ще дадат пресконференция за проблемите на местната власт в България.

***
Стара Загора.
От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека „Родина" ще се проведат групови игри за запознаване и общуване.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в РБ „Захарий Княжески" ще се проведе концерт на ученици от НУМСИ „Христина Морфова".

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в къща музей „Гео Милев" ще бъде представена книгата на Илияна Делева - „СтоЛични".

***
Хасково.
От 10.30 часа ще бъде разписан Акт 16 на ремонтирания по Националната програма за енергийна ефективност блок на улица "Дунав" 32.

***
Хасково.
От 17.30 часа на сцената на площад „Свобода" Народният оркестър ще изнесе Еньовски концерт.