Митрополит Антоний взе участие във връчването на международната награда „Човек на XXI век”
Секция: Православие
22 Юни 2017 21:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Митрополит Антоний взе участие във връчването на международната награда „Човек на XXI век”

/КРОСС/ Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний взе участие в Официалната церемония по връчването на международната награда „Човек на XXI век", която се проведе на 21 юни в зала „София" на хотел „Маринела", гр. София.

Негово Високопреосвещенство отправи своето архиерейски благословение към присъстващите номинирани, лауреати и гости на ежегодната церемония.

Сред официалните лица, които тази година връчиха наградите на отличените бяха и президент Петър Стоянов, зам. омбудсманът на Република България Диана Ковачева, депутати от 44-ото Народно събрание, кметове и представители на дипломатически мисии.

Митрополит Антоний връчи грамотите и статуетките на отличените в категория „Публична администрация", заедно с президента Петър Стоянов. Той пожела на всички българи, които с талантите, усърдието и трудовете си работят за просперитета на България, Божието благословение да ги укрепява, за да преодоляват неизбежните трудности, да ги вдъхновя и да преумножава техните успехи.

Наградата "Човек на XXI век" се връчва на най-динамично развиващите общини и фирми, а основният критерий, по който се определят номинираните вече 15 година е прогресивно развитие. Тя е оценка за целогодишната работа, постиженията и усилията за адаптация на бизнеса, администрацията и обществото към европейските стандарти. В номинациите участват региони и области на България, кметове, производители на промишлени и селскостопански стоки, фирми от туристическия бранш, хотелиери, инвестиционни компании.

Събитието се организира от програмата "Произведено в България", чиято основна идея е да бъде витрина на българското производство и култура.