Първи българин в драфта на НБА
Секция: СПОРТ
23 Юни 2017 08:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първи българин в драфта на НБА

/КРОСС/ Исторически момент за родния баскетбол и за родния спорт. За първи път българин бе изтеглен в драфта на Националната баскетболна асоциация, предава bTV.

Александър Везенков бе избран под №57 във втория кръг от "Бруклин Нетс" в лотарията на най-големите таланти в този спорт в момента в света.

Церемонията се състоя пред 17 хиляди зрители в "Барклис сентър" в Бруклин. 21-годишното крило на "Барселона" не присъства лично, макар че от началото на месеца е в САЩ.

Той разбра новината, гледайки драфта по телевизията в Орландо, където за втори пореден сезон избра да работи индивидуално с един от най-известните кондиционни треньори отвъд океана - Джеф Игуера.

Ръководството на "мрежите" се очаква да остави 203-сантиметровия Везенков поне още един сезон в Европа. Талантът ни ще продължи да носи екипа на "Барселона", а от есента ще започне да тече третата година от 4-годишния му договор с 18-кратния шампион на Испания, 23 пъти носител на Купата на краля клуб и двукратен първенец в Евролигата отбор.

"Бруклин" е собственост на руския милиардер Михаил Прохоров. През годините в "Нетс" са оставили отпечатък едни от най-великите имена в баскетболния свят като легендата на НБА Джулиъс Ървинг, Джейсън Кид и незабравимия хърватин Дражен Петрович.

№1 в драфта стана Маркиз Фулц, който бе изтеглен от Филаделфия, №2 - Лонзо Бол отиде в любимия си "Лос Анджелис Лейкърс" и №3 Джейсън Тейтъм пое към "Бостън".