Чистата и мека водка е многократно дестилирана
Секция: ЛЮБОПИТНО
23 Юни 2017 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чистата и мека водка е многократно дестилирана

/КРОСС/ Водката в съзнанието ни присъства като чисто питие с мек вкус и аромат. Тези нейни качества се определят от сложни процеси, какъвто е дестилацията. Тя е движещата сила именно за постигането на чистота в изходния продукт, особено при водката, а многократното й осъществяване създава напитка с високо качество, която се консумира с удоволствие и, разбира се, с мярка.

По-рано тази година у нас се появи една водка, която ползва най-високи технологии в дестилационния процес, за да осигури точно това усещане за чисто високоградусово питие. Това е новата FLIRT 5, която залага на 5-кратната дестилация на своя продукт и с това свое нововъведение се нарежда сред световноизвестни лидери на пазара, които също пречистват своята водка 5 пъти.

При производството на напитки като уиски и ром се търси уникален микс между различни вкусове и аромати, за водката е важна нейната чистота - както на вид, така и на съставни елементи.

Ето защо технолозите на водка FLIRT 5 използват специално разработена система за колонна дестилация, през която продуктът преминава пет пъти, за да получи желаната чистота.

При всяко свое преминаване през дестилационната система, алкохолът става все по-неутрален и се изчиства от всякакви аромати и примеси, без да губи индивидуалност. Това се дължи както на висококачествената суровина, която технолозите на FLIRT използват за направата на продукта, така и на прецизните професионални умения на самите специалисти по дестилацията.

Тъй като скоростта на дестилация също е от голямо значение, експертите на FLIRT 5 използват колонна система, следваща руските и скандинавски тенденции за производство. Тя оперира на бавни обороти при постоянна температура, така че нежеланите субстанции да бъдат отделени възможно най-прецизно по време на процеса.

Новата FLIRT 5 разполага и с друго предимство. Основната й съставка е с екстра качество - извлича се от селектирана пшеница и преминава през няколко фази на пречистване и ферментация. За да започне въобще да се използва, закупеният висококачествен алкохол преминава повторно през серия от тестове, проучвания и пречистване, така че да се осигури безспорен контрол на качеството на крайния продукт.

Резултатът е изключително пречистена водка с първокласно качество, която гарантира само приятни мигове при консумация. Предимствата за потребителя са постигането на много чист и неутрален вкус, придаване на мекота, баланс и високо качество на напитката.

Наименованието FLIRT 5 идва с категоричната заявка, че новата водка е дестилирана 5 пъти, но питието се свързва с потребителите си и на друго ниво. Изборът на това какъв алкохол да консумираш става все по-емоционален, затова FLIRT 5 залага именно на слогана „пет емоции в един флирт".