Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
24 Юни 2017 07:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ София.

Втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2017 / 2018 г. продължава с устен изпит по журналистика - 09.00 часа, събеседване за специалност „Изобразително изкуство" - 09.00 часа , музикален инструмент или пеене - 13.00 часа, физика и със събеседване за специалност „Графичен дизайн" от 14.00 часа.

***
София.
От 10.00 часа в зала №3 „инж. Стоимен Сарафов" на Федерацията на научно-техническите съюзи ще се проведе кръгла маса на тема „Подменените ценности и образованието - агресията и езикът на омразата".

***
София.
От 11.00 часа ще се проведе Пленум на БСП в централата на партията на ул. „Позитано" 20.

***
София.
От 12.00 часа в комплекс „Спортна София" (Зона Б5) ще бъдат открити двудневните регионални полуфинали на Фен Купа 2017.

***
София.
От 12.30 часа на естрадата на хижа „Момина скала" в Природен парк "Витоша" Столична библиотека организира честване на празника Еньовден с инициативата „Библиотека в планината".

***
София.
От 16.00 часа на пл. „Александър Невски" ще бъде открито юнското издание на фестивала „София Диша".

***
София.
От 17.00 до 21.00 часа на Голямата поляна в Южния парк ще се проведе първия летен Радио Парк Фест, организиран от БНР.

***
София.
От 19.00 часа в Борисовата градина ще се състои концерт на Софийски духов оркестър.

***
София.
За шеста поредна година Софийско бизнес училище ще гостува на Нов български университет между 24.06-30.06.2017 г.

***
Асеновград.
От 8.30 часа в Етнографска къща ще бъде дадено начало на обичая „Калиница".

***
Асеновград.
От 9.00 часа в храм „Св. Николай Чудотворец" ще се проведе Празнична литургия по повод обичая „Калиница".

***
Асеновград.
От 10.00 часа ще се проведе Литийно шествие на малките калинички до параклиса „Св. Богородица - Въведение" (Калиничката) . Шествието ще стигне до градския парк.

***
Асеновград.
От 11.00 часа в Градския парк започва празничната програма за калиничките с участието на детски вокални групи. Ще се връчват и грамоти на калиничките.

***
Асеновград.
От 17.00 часа в Градската библиотека ще започне концерт „Музикален лъч" на Ловешки духов оркестър.

***
Асеновград.
От 18:00 часа в Градската библиотека ще се открие кулинарна изложба-конкурс „Сватбена пита" и изложба-базар на атрибути, свързани със сватбената церемония.

***
Благоевград.
От 09.30 часа в хотел "Парк Бачиново" Федерация "Български пацинетски форум" организира семинар на тема: "Бремето на остеопорозата - реалността в България".

***
Благоевград.
В 09.30 часа в парк „Бачиново" ще бъде отбелязан Международният ден на йогата с богата програма, по време на която лицензирани инструктури ще представят различни техники.

***
Благоевград.
От 21.30 часа ще бъде закрито петото издание на детския театрален фестивал „Талантино".

***
Варна.
От 17.00 часа в сградата на Яхт Клуб „Кап. Георги Георгиев -Порт Варна" ще се състои информационна среща, относно проект „Плавай с нас", който се реализира с финансовата подкрепа на програма „Варна Европейска Младежка Столица 2017".

***
Видин.
От 09.00 часа в новия манастирски храм, в Лопушанската света обител, ще бъде отслужена тържествена света Литургия, която ще оглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с игумена и отци-гости на манастира.

***
Велики Преслав.
От 10.00 часа в местността „Борова гора" край Велики Преслав ще се проведе фолклорен събор „Петровска китка".

***
Велико Търново.
От 05.00 часа в близост до каменния мост в кв. „Асенов" ще бъде пресъздаден ритуала по прескачане на Еньовски огън за здраве.
От 10.00 часа, за четиринадесети път, на Самоводската чаршия ще бъде отбелязан Еньовден - денят на лятното слънцестоене, лечебните билки и прастарите магическите обреди.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа на паметника „Асеневци" ще се проведе Еньовденска детска работилница- „Арт лято".

***
Велико Търново.
От 13.00 часа, в залата на Общинския съвет в Община Велико Търново, ще бъде открито второто редовно заседание на Съвета на децата, което ще продължи до 26 юни.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Туристически учебен център „Момина крепост" ще бъдат представени произведенията, създадени по време на Младежката скулптурна колония „Ксилифор 2017".

***
Видин.
От 11.00 часа до ДКЦ №1 ще се състои тържествена церемония за откриване на паметната плоча на капитан-лейтенант Кирил Минков - флотски герой от Балканската и от Първата световна война.

***
Враца./с. Градешница.
От 09.00 часа Негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий ще оглави архиерейска света Литургия в Градешнишкия манастир "Св. Йоан Кръстител" на Еньовден по повод на неговия храмов празник.

***
Враца.
От 10.00 часа в местността „Леденика" ще се проведе Национален фолклорен събор „Леденика".

***
Горна Малина.
От 13.00 часа в Горна Малина ще се състои литературна дискусия, посветена на 140-годишнината от рождението на Елин Пелин.

***
Горна Оряховица.
От 08.30 часа в околностите на Петропавловски манастир ще се проведе XIV-ти Национален Петропавловски събор на народното творчество.

***
Горна Оряховица./ с. Долна Оряховица.
От 18.00 часа в НЧ „Христо Козлев-1883" ще се състои празнична програма с участието на самодейни колективи по повод Еньовден.

***
Горна Оряховица.
От 19.00 часа в НЧ „Братя Грънчарови-2002" ще се проведе Гала концерт и официално закриване на Детски фестивал на изкуствата „Раховче".

***
Гоце Делчев./ с. Делчево.
В 05.00 часа в местността „Вълчова тумба" с посрещане на слънцето и бране на най-лековитите билки ще бъде поставено началото на фестивала „Еньовденски тайнства". В 09.30 часа ще бъде открито ателие „Изработване на еньовски венци".

***
Добрич.
От 09.30 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще бъде открита ХVIII Национална среща на млади балетни изпълнители „Анастас Петров" - Добрич 2017.

***
Добрич./ с. Дебрене.
От 09.30 до 18.00 часа ще се състои фолклорен събор „Песни и танци от слънчева Добруджа".

***
Кюстендил.
От 09.30 часа от ОДК ще започне традиционното отбелязване на Еньовден.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа на общински плажен комплекс ще се състои силовият турнир „Аполония".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа на спортен комплекс „Осогово" ще започне Международния конкурс по художествена гимнастика „Кюстендилско лято".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в градинката пред Община Кюстендил официално ще бъде открит Празникът на черешата. Преди това, още в 10.00 часа в градинката започват изложба-базар на череши и на черешови произведения, арт работилници за деца и изложения на занаятчии.

***
Мадара.
От 10.00 чaса на територията на Национален историко-археологически резерват „Мадара" ще се състои официалното откриване на Второто издание на Националния средновековен събор „Магическата Мадара".

***
Пампорово.
От 10.00 часа в Пампорово-Мечи чал ще бъде даден официален старт на летния туристически сезон в курорта.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала „Пълдин" на хотел „Санкт Петербург" ще се състои форум на тема „Геополитическата карта на Евразия - рискове и хоризонти". Гост-лектор ще бъде проф. Иво Христов.

***
Разград.
От 10.00 часа в античен град Абритус ще започнат проявите във втория фестивален ден на „Античният Абритус".

***
Русе.
От 09.30 часа на новите тенис кортове на сдружение „Тенис клуб Приста 2011" ще се състои >. техническа конференция преди началото на регионалния турнир по тенис на корт за мъже и жени, организиран от ГЕРБ - Русе.

***
Свищов.
От 19.00 часа в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856" ще се проведе концерт „Първи български хор „Янко Мустаков" и приятели".

***
Смолян.
От 10.00 часа в Амфитеатъра, Нов център, ще бъде открит 5-тия фолклорен фестивал на инвалидите. Двудневното събитие е под надслов „Открий себе си и мечтай".

***
Стара Загора./ с. Преславен.
От 10.00 часа ще се проведе Празник на житото.

***
Стара Загора.
В 11.00 часа в залата на Областна администрация Стара Загора, кметът Живко Тодоров и областният управител Гергана Микова ще се срещнат с руските историци Дмитрий Володихин, Петр Мультатули и княз Александр Трубецкой.

***
к.к. Старозагорски минерални бани.
От 11.00 часа ще се проведе Еньовденски събор - празник на билките, слънцето и водата.

***
Търговище./ с. Вардун.
От 10.00 часа, на площада в селото ще се проведе първото издание на Национален фолклорен фестивал на етносите в България.

***
Търговище.
От 10.00 часа до 12.30 часа пред Славейковото училище с „Магията на билките", чрез демонстрации и съвети, ще гостува дългогодишният билкар Георги Андонов от гр. Омуртаг, представител на Съюза на билкарите в България.