Предимно слънчево ще бъде днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Юни 2017 09:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предимно слънчево ще бъде днес

/КРОСС/ Днес (24 юни) ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над планинските райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, цитирана от „Фокус".

Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 34°, на места в низините и малко по-високи. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и няма да се променя съществено.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд вятърът ще е от северозапад, след обяд ще се ориентира от изток-югоизток, но ще е предимно слаб. Максимални температури на въздуха: 26-30°. Температурата на морската вода е 21-24°. Вълнението на морето - 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд, когато на места ще превали и прегърми. На повече места ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 16°.