Акценти в пресата
Секция: Преглед на печата
24 Юни 2017 09:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в пресата

/КРОСС/ Три капана дебнат в Гърция, предупреждава вестник „24 часа. "Не качвайте на стоп, не носете гориво в туби, не къмпингувайте диво. Влиза се в затвора!", пише изданието на първата си страница.

Десетки хиляди българи и това лято са планирали да пътуват със собствен превоз в южната ни съседка. Това обаче може да им струва много нерви, пари за адвокати и проблеми с властите, ако полицията установи, че возят имигранти. Глобата за неправилно паркиралите в южната ни съседка е 700 евро, като тя е придружена и с отнемане на шофьорската книжка за 20 дни, съобщава "Труд". Според данни на Института за анализи и оценки в туризма, над 1 милион и 100 хиляди българи са пътували до Гърция през миналата година, като около 950 хиляди от тях са го направили с цел туризъм. Подобна статистика се очаква и за тази година, съобщава „Труд".

Междувременно по време на двудневната си визита в южната ни съседка президентът Румен Радев е призовал да бъдат построени нови гранични пунктове с южната ни съседка и да бъде доизградена инфраструктурата на съществуващите контролно-пропускателни пунктове. В Атина президентът е изтъкнал, че освен туристите признак за добрите съседски взаимоотношения са и увеличените гръцки инвестиции в България, пише „24 часа".

Българите вече плащат, за да държат парите си в банка", информира „Сега. Лихвите по депозити наближават нулата, а таксите изяждат и минималната доходност. Допълнителен ефект за обезценяването на парите на влог има и завърналата се инфлация. Парадоксално е обаче, че въпреки безпрецедентно ниските лихви спестяванията в банките продължават да се увеличават, пише вестникът.
Слагат край на вечния борч, пише в заглавие „Телеграф". Промени в Гражданскопроцесуалния кодекс предвиждат всички дългове, натрупани до 2007 г., да бъдат занулени. В момента над 600 хиляди домакинства имат дългове. Предложението се подкрепя от Асоциацията на банките, Камара на частните съдебни изпълнители и Министерството на правосъдието, отбелязва „Труд".