БСП е против да се приемат още бежанци
Секция: ПОЛИТИКА
24 Юни 2017 12:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП е против да се приемат още бежанци

/КРОСС/ БСП е против да се приемат още бежанци в България засега. Това обяви зам.-председателят на партията Деница Златева в интервю за „Дарик".

Тя бе запитана дали страната ни трябва да приема квотата бежанци, определена от Европейския съюз, или да не се съобразява с това по подобие на други страни като Чехия и Полша, например. Да вземем ли 1600 бежанци или да откажем? На този въпрос Деница Златева посочи, че БСП на този етап, е против да се приемат още бежанци.

Основната тема на разговора обаче бе предстоящото председателство от наша страна на ЕС започващо в началото на следващата година.

„За нас темата за имиграцията и опазването на външните граници е особено важна и е добре по време на нашето председателство този въпрос да бъде поставен и решен", посочи Деница Златева.

Тя коментира и как е било гласувано от страна на социалистите в европарламента за кандидатурата на Мария Габриел за еврокомисар, като уточни, че БСП е взело решение техните евродепутати да гласуват "въздържал се" при избора..