Apple все пак ще прави автономна кола
Секция: Автомобили
24 Юни 2017 14:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Apple все пак ще прави автономна кола

/КРОСС/ Срокът за обществено обсъждане е един месец, а очакванията са приемането на новия закон да се осъществи от Народното събрание през есента.

Apple официално обявиха плановете си за разработка на автомобил. Подобни слухове се въртяха в медийното пространство от доста време, но сега те бяха потвърдени от изпълнителния директор на технологичния гигант Тим Кук в интервю за „Блумбърг".

Компанията работи върху създаването на автономна кола и смята да се изправи срещу Alphabet, Intel и Uber в тази битка. Плановете на компанията са да променят изцяло притежаването на автомобил като предлагат на своите клиенти транспорт в градовете и наемането на автономна кола от точка А до точка Б.

Няма информация за автономната система и изработването на изкуствен интелект, което означава, че Apple най-вероятно разработват собствена.

Първите слухове за разработка на кола с кодовото име Titan бяха още през 2013-а. Две години по-късно се вярваше, че най-рано през 2019 година проектът ще стане факт, но миналата година стана ясно, че той е бил замразен и ще остане за по-далечното бъдеще. Кога наистина ще има такава кола е пълна мистерия.