Черен ден на пътя в Бургаско (обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Юни 2017 17:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Черен ден на пътя в Бургаско (обновена)

/КРОСС/ Черна събота на пътя в Бургаско. Шестима души загинаха вследствие на двата инцидента, които са станали днес (събота, 24 юни), а към тях се прибавя и още един починал в петък, за когото бе съобщено от МВР ден по-късно.

Най-тежкият инцидент стана около 14 часа на пътя между Бургас и кв."Ветрен" и след него загиват петима души, всички възрастни хора. 

Лек автгомобил „Фиат Пунто", с бургаска регистрация, управляван от 68-годишна жена, навлиза в насрещната пътна лента, по която пътуват автомобили от Бургас в посока София (вероятно навлизането е осъществено при вход за кв. „Ветрен" непосредствено до края на автомагистрала „Тракия"), като допуска челен сблъсък с „Рено Сценик", със софийска регистрация, управляван от 46-годишния В.А. от София.

Вследствие на инцидента е засегнат и още един лек автомобил - „Опел Корса", с кърджалийска регистрация, управляван от 42-годишния Я.С.

С „Фиат"-а се придвижвали две жени - на 74 и 62 години и двама мъже - на 87 и 78 години, които заедно с 68-годишната водачка загубили живота си (четирима от тях починали на място, а една от жените починала впоследствие в болницата от нараняванията си). Водачът на лекия автомобил. „Рено" - В.А. е откаран и настанен за лечение в отделение „Реанимация" на болница „Бургасмед" с повърхностна травма на главата, травматичен шок и фрактура на левия крак (в областта на капачката на коляното и бедрото). Движението в пътната отсечка продължава да е затруднено, като трафика се отбива през надлез „Джъмбо" в посока „ЛУКОЙЛ", с. Свобода, Камено и автомагистрала „Тракия".

Малко по-рано, между село Звездец - Малко Търново, в посока Бургас моторист се е блъснал в лек автомобил. На път за болницата мотористът е починал. В условията на десен завой, мотоциклетистът се удря челно в лек автомобил с чуждестранна регистрация, пътуващ към Бургас, като от удара отскача и се блъска във втори лек автомобил. 

В петък е открито тялото и на още един водач на мотоциклет на пътя между Поморие и Ахелой. В района на „Солниците", случайно минаващ помориец забелязал в канавката мотоциклет и тяло на човек. Установено е, че трупът е на 22-годишния Д.Ц. от Поморие, а мотоциклета е - „Хонда CB 600 F", с бургаска регистрация, закупен от Д.Ц. на 26.05.т.г. с договор за покупко-продажба, но непрехвърлен в законовия срок. Датата, часа и причините за настъпилия тежък пътен инцидент са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.