Няма да има промени в експертизата за ТЕЛК
Секция: Здраве
24 Юни 2017 16:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Няма да има промени в експертизата за ТЕЛК

/КРОСС/ Медицинската експертиза в ТЕЛК ще се осъществява както досега - от лекари. Това заяви в Смолян председателят на здравната комисия в Народното събрание д-р Даниела Дариткова. Тя е гост на фолклорния фестивал за хората с увреждания, който започна днес.

Повод за нейното изказване бе изявлението на инвалиди в областния град, че готвят протести, заради опасения, че занапред освидетелстването ще се прави от НОИ - от социални работници, а не от лекари.

"Наредбата за медицинската експертиза, която беше атакувана и свалена в съда, е вече факт и във вторник ще бъде публикувана в Държавен вестник.

Процедурите, по които се получават ТЕЛК-ови решения, ще текат нормално и безпрепятствено за всички вас. Никаква промяна в системата на медицинската експертиза няма да се случи без вашето активно участие и без да бъде чуто вашето мнение." - подчерта д-р Дариткова.

Председателят на здравната комисия гарантира, че предвидените промени в законовата уредба са в интерес на хората, които действително имат специфични потребности.