Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
25 Юни 2017 08:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ София. 

От 10.00 часа в Южния Парк Българското национално радио организира първия летен Радио Парк Фест. На сцената на Голямата поляна ще излязат едни от най-добрите български поп, рок, фънк и хип-хоп изпълнители и популярни водещи от ефира на БНР.

***
София.
От 14.00 часа, в зала „Мецанин" (ул. „Ангел Кънчев" 2 - вход от пл. „Гарибалди"), Синдикална федерация на служителите на МВР ще проведе пресконференция на тема: „Възнагражденията в МВР и кризата в системата. Какви ще са бъдещите действия на СФСМВР?".

***
София.
От 16.00 до 19.00 часа пред Народен театър „Иван Вазов" ще проведе пърформанс на Милен Андреeв „Contact drawing".

***
София.
От 18.00 часа на езерото в квартал "Дружба" - 1, от южната страна на Дом на културата „Искър" ще се проведе Литературна вечер, посветена на Вишеградската четворка - съвременна проза от Унгария.

***
София.
От 19.00 часа на лятната естрада-сцена в Борисовата градина ще се състои концерт на Софийския духов оркестър.

***
София/с. Байлово.
От 10.00 часа ще бъде открита изложба с детски рисунки от Националния конкурс "Моят любим герой от творчеството на Елин Пелин" и детския пленер "Еко работилници". Събитията са по повод 140-годишнината от рождението на писателя Елин Пелин.

***
Асеновград.
От 19.00 часа на пл. Акад. Николай Хайтов" ще започна Втората фестивална вечер на Фестивал на сватбените оркестри и модерни атракции, свързани със сватбените тържества - Асеновград 2017. Тогава ще бъдат наградени най-добрите оркестър, инструменталист и певец.

***
Бургас.
От 10.00 часа в зала "Ал Г. Коджакафалията" на Културен център "Морско казино"
ще бъде открита изложбата "Подводен свят - екзотични аквариумни рибки".

***
Бургас.
От 18.30 часа на пл. „Тройката" в Бургас ще „изпълзят" нетипично големи насекоми. Според запознати, те ще са от вида Phyllocrania paradoxa - богомолка, а на ръст ще достигат 6 метра. Разходката на буболечките е последното атрактивно събитие от тазгодишното издание на фестивала за съвременно изкуство „Включи града", но и заявка да очаквате от него нови незабравими преживявания догодина.

***
Варна.
От 20.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център ще се състои концерт на Варненската филхармония, с който ще бъде открита основната програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято" 2017.

***
Велико Търново.
В околностите на Петропавловски манастир продължава провеждането на XIV-ти Национален Петропавловски събор на народното творчество.

***
Враца.
От 10.00 часа в местността „Леденика" ще започне втория ден на Националния фолклорен събор „Леденика". От 13.30 часа ще бъде пресъздаден ритуалът на автентична Северняшка сватба.

***
Кюстендил/ с. Бараково.
От 10.30 часа в село Бараково в двора на бившата книжно-мукавена фабрика, известна като Балабановата фабрика, ще бъде открит музей „Иван Т. Балабанов".

***
Пловдив.
От 18.30 часа в Цар Симеоновата градина ще се състои концерт на Духов оркестър - Пловдив.

***
Пловдив.
От 19.30 часа в Дома на културата „Борис Христов" ще се състои гала концерт, с който ще се закрие 14-ти Международен фестивал за Франкофонска песен „Златен ключ".

***
Смолян.
От 10.00 часа на Амфитеатъра в Новия център Под патронажа на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев и Министерство на културата в Смолян ще се проведе 5-тия Национален фолклорен фестивал на инвалидите.

***
Свищов.
От 10.30 часа ще се проведе традиционната историческа възстановка „Форсирането на река Дунав и освобождението на Свищов", с участието на военно формирование 28880 - гр. Белене и доброволци от цяла България, под ръководството на Национален клуб „Традиция". Събитието е част от честванията за 140-годишнината от освобождението на града.