Цистерна погуби над 130 души в Пакистан
Секция: СВЯТ
25 Юни 2017 09:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цистерна погуби над 130 души в Пакистан

/КРОСС/ Над 140 души загинах, след като камион, превозващ петрол, избухна в пламъци в пакистанския град Бахавалпур, съобщава „Би Би Си".

Първоначално пакистанските власти съобщиха, че жертвите са 123. След това те нараснаха до 132, а по-късно се появи и информация, че броят им е над 140. Сред тях има и 20 деца. Ранените са около 80.

Десетки хора са получили изгаряния, докато се опитвали да съберат част от изтичащото гориво. Ранените са откарани в болница.

Пожарникари са пристигнали на мястото на инцидента, за да овладеят пламъците. Изпратени са и военни хеликоптери, които да помагат в откарването на ранените в болница.

Според непотвърдена информация, камионът се е преобърнал поради превишена скорост. Поне 6 автомобила и 12 мотоциклета с хората на тях са напълно изпепелени.

Очевидци съобщават, че някои от хората са били с цигари на мястото на инцидента, което може да е причина за подпалването на цистерната. Броят на жертвите може да се увеличи, а самоличността на загиналите ще бъде установена само след ДНК-анализ, тъй като телата са силно обгорени.