Сблъсъци в Англия при демонстрации на крайнодесните
Секция: СВЯТ
25 Юни 2017 09:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сблъсъци в Англия при демонстрации на крайнодесните

/КРОСС/ До сблъсъци се стигна в някои от големите британски градове между крайнодесни и антифашистки демонстранти, предава БНР.

В Лондон, Бирмингам и Ливърпул полицията затвори много улици. Стотици полицаи бяха по улиците на трите града във връзка с протестните демонстрации, организирани от крайнодясната Лига за британска защита. На лондонския площад "Трафалгар" се стигна до стълкновения между крайнодесните и участници в контрадемонстрация на антифашистки групи.

Антиекстремистки поход пък доведе до затварянето на Лондонския мост за автомобили, но този митинг протече мирно. На други места в Лондон, където антиислямистката Лига за британска защита се опита да проведе прояви, също имаше сблъсъци.

В Бирмингам и Ливърпул друга крайнодясна формация - "Великобритния първа", организира протести по повод на терористичните нападения в страната. На всички демонстрации на крайнодесните сили бяха издигнати лозунги за забрана на джамиите и на исляма във Великобритания. Демонстрантите обвиниха за тероризма религията, а не точно екстремистите, извършили нападенията.