Въвеждат уседналост за първолаците в столичните училища
Секция: ПОЛИТИКА
25 Юни 2017 10:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Въвеждат уседналост за първолаците в столичните училища

/КРОСС/ За прием в първи клас в столичните училища догодина ще бъде въведен критерий за уседналост, а догодина или за по-следващата учебна година - единна система за прием (такава има за яслите и детските градини в София). Това обяви в предаването „Тази неделя" по БТВ министърът на образованието Красимир Вълчев по повод скандалите около приема на първокласници в столицата.

"Родителите трябва да са наясно, че ней-важен в началното училище е учителят", коментира още министърът.

Министър Вълчев коментира наболялата тема с агресията в училищата. По думите му, част от проблема е нарушеното доверие между родители и учители.

„Темата ще бъде един от приоритетите ни. Ще направим всичко, което зависи от мен. Нищо не може да ни защити от агресията, част от проблема са образователните институции, друга част - обществото", посочи той.

„Много ми се иска да подобрим и дисциплината в училищата. Това обаче може да стане само със съвместни усилия", каза още Красимир Вълчев.

Министърът на образованието обяви още, че целта на правителството е постепенно да увеличи заплатите на учителите, така че те да станат над средните за страна.