100-годишен юбилей отбелязва Етнографския музей в Пловдив
Секция: КУЛТУРА
26 Юни 2017 08:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
100-годишен юбилей отбелязва Етнографския музей в Пловдив

/КРОСС/ 100-годишен юбилей празнува тази година Етнографския музей в Пловдив. Кулминацията на тържествата ще е в началото на месец юли, а от 26 юни до 2 юли в двора на музея ще се проведе 10-тото издание на „Седмицата на занаятите", на която се очакват над 40 от най-добрите занаятчии в страната.

„Много малко институции в страната могат да се похвалят със 100 години непрекъснатост във времето", заяви директорът доц. Ангел Янков, предава Дарик. По думите му, Етнографският музей в Пловдив не е типичният музей, такъв какъвто си го представят хората.

„Мястото е от нас, а работата от Вас, а каквото си изкарате „харно да Ви е", отправя покана към занаятчиите уредникът на музея Грозделина Георгиева, която разказа от къде всъщност тръгва историята на традиционните срещи.

Гостите на седмицата на занаятите могат да усетят магията сами да изработят нещо под вещия поглед на майстора, защото всяко изделие си има собствено очарование. Туристите получават всичко - и скъп спомен от посетеното място, и още по-ценно да закупят нещо, на чието сътворение са били свидетели. А изненадите предстоят, допълва още уредникът на музея.

Желаещите да се потопят в духа на миналото - и гости и занаятчии, могат да направят това всеки всеки ден от 9.00 до 19.00 часа в двора на Регионалния етнографски музей в Стария Пловдив.