Спортният талант на "Еврофутбол" Грета Банишка - шампион на България
Секция: СПОРТ
26 Юни 2017 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спортният талант на "Еврофутбол" Грета Банишка - шампион на България

/КРОСС/ Три медала за крехката Грета Банишка - това е равносметката за Спортния талант на „Еврофутбол", която стана шампион на България по спортна гимнастика в многобоя (при жените) и на греда на провелото се на 23-24.06.2017 г. в зала „Арена Армеец" в София Държавно лично-отборно първенство. Младата атлетка посвети своите победи на треньора си - Илко Гиров, с чиято подкрепа успя да преодолее проблемите около своето възстановяване след тежка травма. Грета грабна и трети медал - бронз на прескок. Банишка и съотборничките й от Клуб "Гимнастика ЦСКА" се наредиха на трето място в отборната надпревара.

Още от най-вълнуващите моменти на Спортните таланти на „Еврофутбол" от изминалите дни:
Диляна Минкина, която бе част от националния ни отбор по лека атлетика на провелото се във Вааса (Финландия) европейското отборно първенство (24-25.06.2017 г.), стана осма в генералното класиране на 3000-метровата дистанция с време 9:28:93 мин., което е и нейн личен рекорд. За съжаление, българският отбор приключи участието си, класирайки се 11-и и така отпадна от Първа лига.

Ангел Кодинов - европейският вицешампион в кануто при юношите от 2015 г., се класира 4-ти на 500 м единично кану на шампионата на Стария континент по кану-каяк за юноши, девойки и младежи до 23 г. в Белград (Сърбия) - малко повече от четири стотни не му стигнаха, за да изпревари третият, руснакът Артем Прон. На коронната си дисциплина (1000 м единично кану) Ангел завърши 4-и в полуфинала, което пък не му позволи да попадне в първите осем и да се бори за медал.
Друг Спортен талант на „Еврофутбол" - Атанас Хорозов, стана осми на финалите на 500 м заедно с Димитър Петров на двойка кану.

Стефани Музакова също влезе в листата с успелите атлети за отминалия уикенд, след като спечели второто място в Клас „Лазер Радиал" на провелата се Регата „Черноморец Бургас" 2017 г. в Състезанието участваха над 180 ветроходци от 15 български клуба.

След като Google създаде Doodle (драскулка) специално за Световното първенство по таекуондо през 2017 година и така почете 23-то издание на надпреварата, не ни остава нищо друго, освен да възкликнем: „Светът е таекуондо!". Макар турнирът да стартира в края на миналата седмица (в Мужу, Южна Корея), българското участие все още предстои - двама от най-изявените български таекуондисти и Спортни таланти на „Еврофутбол": Владимир Далаклиев и Митко Джорджев ще се борят за медали. На 27.06.2017 г. (вторник) Далаклиев, в категория до 68 кг, ще излезе срещу победителят от двубоя между Норвегия и Кипър, а на 30.06.2017 г. (петък) Джорджев, в категория до 63 кг, ще се срещне със състезател от Непал.
„Еврофутбол" пожелава успех на Влади и на Митко!