Русия осъди заплахите на САЩ срещу Сирия
Секция: Русия
27 Юни 2017 13:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия осъди заплахите на САЩ срещу Сирия

/КРОСС/ Русия осъди американските „заплахи" срещу режима в Дамаск, след като Белият дом предупреди сирийския президент Башар Асад, че ще плати „висока цена", ако извърши нова атака с химически оръжия, предава „Фокус".

„Смятаме, че подобни заплахи срещу сирийския лидер са неприемливи", заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той бе категоричен, че Русия не разполага с информация за подготвянето на химически атаки в Сирия.

„Не ми е известна никаква информация за заплаха за използването на химически оръжия. Не разполагам с точни сведения, мисля, че колегите ми от спецслужбите и Министерството на отбраната, ако имат такива опасения, ще ги споделят", подчерта Песков.

„Не знаем каква е причината за твърденията на САЩ. Разбира се, ние категорично не сме съгласен с думите "нова атака", защото както знаете, въпреки всички настоявания от руска страна, не бе проведено безпристрастно международно разследване на предишни трагедии с използването на химически оръжия, съответно не считаме за възможно вината да бъде хвърлена върху сирийските въоръжени сили", обясни говорителят на Кремъл.