Прокуратурата обвини четирима за трафик на жени, принуждавани да проституират
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Юни 2017 15:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Прокуратурата обвини четирима за трафик на жени, принуждавани да проституират

/КРОСС/ Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за трафик на хора в Гърция и Федерална република Германия с цел развратни действия, съобщиха от обвинението.

Трима от тях са задържани в Плевенско на 20 юни 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП служители на ОДМВР-Плевен, проведена под наблюдението на Специализирана прокуратура. Четвъртият участник в момента излежава присъда по друго дело.

Според събраните до този момент данни групата е действала от ноември 2011 г. Участниците в нея набирали и транспортирали до хотели и клубове в Атина, Лайпциг и Бон жени, за да проституират там в продължение на няколко месеца. Всяка от тях имала задължението да изпраща в България половината от спечеленото /според свидетелски показания между 500 и 1000 евро на ден/.

По първоначална информация дейността на групата движели основно двама братя /А.А. и Х.А./, на които прокуратурата е повдигнала по три обвинения.

На 23 юни 2017 г. Специализираният наказателен съд им е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража". На третия участник - жена с инициали А.Б., с прокурорско постановление е наложена „парична гаранция".

Налагане на мярка за неотклонение не е искана за четвъртият участник в групата - Г.Б., тъй като той в момента изтърпява наказание в затвора.