Арестуваха кмет и още 6 души с европейска заповед от Испания
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Юни 2017 16:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арестуваха кмет и още 6 души с европейска заповед от Испания

/КРОСС/ Седем души са били задържани в пазарджишкото село Семчиново с европейска заповед за арест, издадена в Испания, съобщава "24 часа". Сред арестуваните е и кметът на Семчиново Пламен Темелков.

По неофициална информация делото, което се води в Испания, е за трафик и експлоатация на проститутки срещу организирана престъпна група.

С постановление на прокуратурата седмината са арестувани първоначално за 72ч., като се подготвя искане до окръжния съд в Пазарджик за определяне на постоянна мярка за неотклонение " задържане под стража", потвърди окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов.

Пред „Фокус" той не потвърди какво е обвинението.

„Заповедта не е преведена и не мога да коментирам какви са обвиненията срещу тях, очакваме да получим превода", допълни Малинов.

Скандалите около кметът на Семчиново Пламен Темелков започнаха още с встъпването му в длъжност през 2015 година.

Тогава жителите на селото блокираха сградата на кметството, за да не позволят на новия си кмет да поеме задълженията си. Семчиновци твърдяха, че Темелков се занимава с престъпна дейност и искаха да докаже произхода на парите, с които парадира и разполага. С помощта на полицията кметът все пак встъпи в длъжност, но прокуратурата започна разследване, чийто резултати така и не станаха известни.