Марешки: Предлагаха ми министерства, ако се откажа от бизнеса с горива
Секция: ПОЛИТИКА
27 Юни 2017 19:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Марешки: Предлагаха ми министерства, ако се откажа от бизнеса с горива

/КРОСС/ Скандални предложения е получил Веселин Марешки или поне така той твърди. А именно неговата партия „Воля" до получи министерски кресла в настоящото правителство, ако закрие своята верига бензиностанции. Той обаче не иска да каже откъде са дошли предложенията, тъй като се страхува за бизнеса си и дори за живота си, ако проговори.

Както е известно в края на миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров поиска сваляне на имунитета на Веселин Марешки и на други двама депутати от „Воля" - Кръстина Таскова и Пламен Христов, заради разследване срещу тях за изнудване на собственици на аптеки в страната от 2012 г.

„Обвиненията на прокуратурата срещу мен са фалшиви, а целта е да ме смачкат", категоричен беше зам.-председателят на парламента в предаването „Лице в лице" по БТВ.

По думите му управляващите действат на принципа на моркова и тоягата и именно така държат хората от Патриотичния фронт. 

„Аз също имах офертата да вляза в управлението като нашите квоти се използват подобно на квотите на т.нар. патриоти. Т.е. от тяхната квота да влязат хора, които нямат нищо общо с националнизма. Както Нено Димов, който не е лош човек, но е десен. Както и Караниколов е човек на Пеевски. Аз също имах тази оферта", обяви Марешки, при което последва въпрос от кого е била офертата, от Бойко Борисов ли?

„От този, който прави правителствата. Ще ви кажа защо няма да кажа имена. Това е морковът. След моркова обаче следваше и тоягата. Офертата беше, че до края на май аз трябва да приключа с бизнеса с горива, иначе ще ми се случва това, което ми се случва в момента. Беше ми казано абсолютно в прав текст. И преди няколко дни в парламента бях попитан „Какво става със сделката, приключваш ли с горивата?".

И няма да ви кажа кой ме пита, защото не искам да ми се случи това, което се случи в един хотел близо до Правец, чиято собственост се свързва с човек от петролния бизнес и човекът по живо по здраво, и където един човек си отиде от този свят", обяви лидерът на „Воля" и допълни.

Марешки обяви и че всекидневно получава заплахи.

 "България днес се владее от мутрите. Сега сме като Румъния по времето на Чаушеску. Затова се страхувам да не свърша като Мишо Бирата и ген. Танов".

Относно обвиненията срещу него и имунитета му той обяви:

„Утре си давам имунитета", обяви Марешки.

Когато за първи път Цацаров му поиска имунитета, той отказваше да се откаже сам, но после разбра, че в пленарна зала ще одобрят свалянето му, и го даде.

По думите му записите от негови разговори, които чете говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова, са сглобени и манипулирани. Нека прокуратурата изкара всички мои записи, които има, призова лидерът на „Воля".