Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
28 Юни 2017 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа в сградата на Народното събрание (пл. „Княз Александър І" № 1) ще започне редовното пленарно заседание на законодателния орган.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Министерски съвет ще се проведе седмичното правителствено заседание.

***
София.
Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов свиква среща на Координационния център за връзка с българите в Украйна в Министерския съвет. След приключване на заседанието, вицепремиерът Симеонов и участниците в срещата ще направят изявление за медиите от 12,30 часа.

***
София.
От 16.30 часа в зала „Тържествена" на Университета за национално и световно стопанство министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще участва в церемония по дипломирането на първите студенти, завършващи единствената в света международната магистърска програма по „Ядрена сигурност".

***
София.
От 13.30 часа, в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет (ул. „Екзарх Йосиф 12), ще се проведе заседание на Прокурорската колегия.

***
София.
От 9.30 часа в София Хотел Балкан ще се проведе вторият ден от семинара „По пътя на коприната".

***
София.
От 10.00 часа 9 Състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Красимир Н., Мирослав Ч., Радостина Н., Йонгип Д., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 10 Състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван Т., Виктория Т., Георги Г., Даниел Т., Ивайло М., Станимир П., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в конферентната зала на Центъра за изследване на демокрацията на ул. "Александър Жендов" № 5 ще се проведе публична дискусия на тема: "Европейският енергиен съюз и руските газови проекти: дилеми и възможности".

***
София.
От 10.30 часа 25 състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Кирчо К., обвинен в престъпление по чл. 357, ал.1 от Наказателния кодекс.

***
София.
Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова и заместник-кметът на Столичната община в направление „Инвестиции и строителство" г-жа Ирина Савина ще представят пред вас медиите големите проекти на София до 2020 г. с европейско финансиране. Представянето ще се състои в 10:45 часа на колелото на трамвай №19 в кв. Бъкстон, локалното платно на бул. „Цар Борис III".

***
София.
От 11.00 часа 17 Състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги С., Никола Т., Атанас А., Янко А., Стоян К., Данаил Д., Тишка Т., Никола Т., Христо Д., обвинени в незаконно превеждане през граница.

***
София.
От 11:00 часа, в сградата на Софийската професионална гимназия по туризъм ще се проведе финалното събитие на кампанията ПОГЛЕД КЪМ ДОБРОТО за учебната 2016/ 2017 г., която цели цели възпитаване на добро у подрастващите, по-лесен път за намиране на себе си и респект към личността на всеки, независимо от увреждане, социален статус и др.

***
София.
От 11.00 часа 11 Състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Радослав Д. обвинен в изнудване.

***
София.
От 11.00 часа в парка на Военна академия „Г. С. Раковски" ще се проведе пресконференция, посветена на осмото издание на прочутия летен фестивал „Опера в парка".

***
София.
От 11.00 часа в Българското училище за кучета водачи и асистенти на булевард „Европа" 138 ще се състои официалното кръщаване на тазгодишния випуск от кучета водачи за слепи хора и кучета асистенти за хора с двигателни проблеми, които предстои да преминат обучение в училището към Фондация „Очи на четири лапи".

***
София.
От 11.00 часа, на беседката в парка на Военна академия „Георги С. Раковски" Софийската опера и балет ще проведе пресконференция, посветена на осмото издание на прочутия летен фестивал "Опера в парка".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Граждански инициативен комитет, Общинският съвет и кметът на община Белоградчик организират пресконференция, посветена на природната забележителност Белоградишки скали, включена в индикативния списък на защитени територии на ЮНЕСКО.

***
София.
От 15.30 часа в Административен съд София град ще се състои четвъртото заседание по делото за процедурата по ОВОС за инсталацията за изгарянето на отпадъци в ТЕЦ София.

***
София.
От 18.00 часа в клуб „Перото" ще бъде представена книгата на Красен Камбуров - „Заветът на Медея".

***
София.
От 18.00 часа в зала 42 на НДК ще се състои Церемонията по награждаването на победителите в CSR Demo Day.

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека, пл. „Славейков" № 4, ще се проведе Тридесет и шестия поетически двубой между Валери Валериев (със секундант поетът и журналист Георги Савчев) и Никола Петров (със секундант актьорът Станислав Кертиков).

***
София.
От 19.00 часа недоволните жители от „Дружба" 2 и 1 ще излязат на протест, който вече е 12-ти пореден. Протестиращите се събират пред затворената алея (от страната на Кауфланд), за да защитят своето право на нормален пешеходен достъп между двата квартала.

***
Бургас.
От 10.00 часа в НЧ "Ангел Димитров 1929" в кв. "Сарафово" ще започне празник под надслов "Бриз в житата".

***
Бургас.
От 11.00 часа бъде открита обновената сграда на старите казарми на 24-ти черноморски пехотен полк в Приморски парк. В нея ще се помещава Детски център за деца и младежи с увреждания.

***
Бургас.
От 15.00 часа в Районен съд ще се гледа дело, заведено от Петър Низамов срещу бургаски сайт.

***
Бургас/Поморие.
От 18.00 ч. в НЧ „Просвета" 1888 г. ще бъде представена книгата на Огнян Герджиков "Аз не бях политик".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа Общинският съветник от ПП ГЕРБ - Иво Иванов ще се срещнат с граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа във фоайето на НЧ „Надежда 1869" ще се проведе Творческо ателие „Красотата на българския фолклор" с ръководител Райчо Димитров, хореограф.

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в читалнята на библиотеката при НЧ „Надежда 1869" ще се проведе обсъждане на най-новия роман на Милен Русков „Чамкория".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в голяма зала на МДТ „К.Кисимов" ще бъде представена постановката „Хъшове".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в ДКС „Васил Левски" ще се състои Концерт на Орлин Горанов и Маргарита Хранова под мотото „Обичам българската музика" под съпровода на Плевенската филхармония с диригент Левон Манукян.

***
Видин.
От 09.30 часа в салона на Община Видин ще се проведе редовно заседание на Общински съвет -Видин.

***
Враца.
От 10.00 часа в градинката зад паметника на Христо Ботев ще се проведат „Приказни пътечки" от програмата „Лято в библиотеката 2017".

***
Враца.
От 10.00 часа в камерна зала на ДКТ ще бъде представена постановката „Забрадка на слънцето" от Кирил Топалов.

***
Горна Оряховица.
От 21.00 в Летния театър (при лошо време в Зала 1 на Общината) започва V-то Издание на Националния филмов фестивал „София Филм фест в Горна Оряховица". Първата прожекция ще е на „Белгийският крал", режисьор Петер Бросенс и Джесика Удуъртс.

***
Добрич.
От 14.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе литературна среща с потребители на Център за социална рехабилитация и интеграция - Добрич.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Художествената галерия ще се проведе представяне на книгите „Звезден пратеник : Николай Кънчев и българската поезия" и „Венчан до живот - моята унгарска Европа" на Марин Георгиев.

***
Казанлък.
От 10.30 часа във Военен учебен център „Тюлбето" За първи път в България ще бъде демонстрирана амфибийната способност на бронираната модулна машина Patriа AMV.

***
Пазарджик.
От 20.00 ч. в с.Бошуля във връзка с предстоящите частични избори за кмет на селото ще се проведе предизборен митинг. Ще присъстват Корнелия Нинова, председател на НС на БСП и Кирил Добрев, зам.-председател на НС на БСП.

***
Плевен.
От 11.30 час в пресклуб на БТА - Плевен ще се проведе пресконференция, по повод възстановяване след 28-годишно прекъсване на оперните спектакли в летния театър в парка "Кайлъка" в Плевен.

***
Пловдив.
От 9:30 часа в заседателната зала на Община Пловдив ще бъдат връчени официални грамоти на лицата, удостоени с приза „Най- добрия човек".

***
Пловдив.
От 10:30 часа в градинката на кръстовището на ул. "Брезовска" с ул. "Поп Манол" кметът на Район "Северен" инж. Ральо Ралев ще открие нова детска площадка.

***
Пловдив.
От 12:00 часа в заседателна зала на Община Пловдив ще се проведе пресконференция за проект „Разработване на Програма за подобряване на качеството на атмосферния въздух на територията на Община Пловдив".

***
Пловдив.
От 12:40 часа в зала №5 на Окръжен съд - Пловдив ще се проведе възстановка на съдебен процес с участието на ученици от Профилирана хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий" гр. Пловдив.

***
Пловдив.
От 16:00 часа в зала 10 на Районен съд ще се гледа делото срещу мъж, обвинен в причиняване на смърт, докато е шофирал камион в нетрезво състояние по пътя с. Йоаким Груево-Перущица.

***
Разград.
От 09.00 часа ще се проведе турнир по футбол на малки врати за служители на ОДМВР - Разград и РДПБЗН-Разград на тренировъчната база на ПФК „Лудогорец" - „Гнездо на орли".

***
Силистра.
От 09.00 часа в ПГМТ „Вл. Комаров" Регионалното управление на образованието организира регионална кръгла маса.

***
Силистра.
От 10.00 часа в учителската стая в ПГМТ „Вл. Комаров" началникът на Регионалното управление на образованието ще даде пресконференция.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще се проведе представяне на книгата „Конкурсът" с разкази на авторите, получили награди от конкурсите за художествен текст за 2016 година на тема „Цветът" и „Правата улица".

***
Сливен.
От 9.00 часа на площада пред фонтана "Кълбото" ще се състои Открита трудова борса.

***
Хасково.
От 10.00 часа в зала "Марица" ще се проведе заседание на Комисията по безопасност на движението в Област Хасково.