От скандала с НДК разбрахме само, че върховният управляващ е разпоредил Тошо и Пешо да не се карат
Секция: Коментари
28 Юни 2017 09:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
От скандала с НДК разбрахме само, че върховният управляващ е разпоредил Тошо и Пешо да не се карат

/КРОСС/ Голяма част от разговора за НДК стана ясен в социалните мрежи, а не във официалните съобщения на властта. Това каза за предаването „Преди всички" по „Хоризонт" PR-експертът Арман Бабикян, който изтъкна, че и Лиляна Павлова, и Мирослав Боршош са благодарили на премиера Борисов след срещата.

„Ако трябва да се върнем към комичния елемент, единият от двамата най-видни PR-и на властта - Никола Николов, говореше онзи ден за наглост по отношение на изказването на Мирослав Боршош, а вчера другият - Севделина Арнаудова, пък обясняваше как всичко е приключило с мир, любов и разбирателство. Наистина, доста нерадостна съдба е да обслужваш подобна власт, която през 24 часа има различни становища, но това пък на Борисов не му е за първи път", коментира Бабикян.

Експертът изтъкна, че разногласието между Павлова и Боршош за визията им за разходване на публичен ресурс е трудно обяснимо.

„Трагично, ако не беше комично, защото въпросът за управлението на публичния ресурс, не е на лични разбирания или на представи за света, нито пък е въпрос на творчество и по отношение към изкуството на финансите, тъй като има ясни правила за управлението на публичния ресурс и двамата задължително говорят за прозрачност, но така или иначе, официалното съобщение на министър-председателя, през думите на неговия говорител, прилича на нещо като "развод по взаимно съгласие заради несходство в характерите", като под "характерите" можем да сменим думата с "представи за управление на публичния ресурс", допълни Арман Бабикян и попита риторично.

„Някой разбра ли какво става с управлението на публичните финанси? Не! Единственото, което се разбра, е, че върховният управляващ страната е разпоредил Тошо и Пешо да не се карат. Решението за смяна на принципала на НДК ще бъде приведено в действие днес след решение на МС, той като това е органът, който трябва да направи промяната в борда, за да бъде възстановен изпълнителният директор", обясни Бабикян.