"Ди Велт": Турция следи немски депутати
Секция: СВЯТ
28 Юни 2017 12:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Ди Велт": Турция следи немски депутати

/КРОСС/ Националната разузнавателна организация на Турция (МИТ) следи германски депутати. Това сензационна съобщи немския вестник „Ди Велт".

Според публикацията МИТ проявява по-специален интерес към членовете на комисиите в Бундестага по вътрешните работи, по външните работи и по отбраната.

През март т.г. на дневен ред излязоха подобни твърдения за шпионска дейност на МИТ на германска територия. Тогава беше изтъкнато, че МИТ следи привърженици на религиозния проповедник Фетхуллах Гюлен, а федералната прокуратура започна разследване по въпроса.

От Федералната криминална служба вече са разговаряли с някои от членовете на германския парламент, включително с депутати, които са експерти в областта на вътрешната и външната политика, а също и в сферата на отбраната. Говорителка на службата потвърди, че дискусията са е състояла и в рамките и е обсъдена „предполагаема активност на чуждестранни разузнавателни служби, която е проблемна".

„Защитата на членове на Бундестага е отговорност на Федералната криминална служба", подчерта говорителката ѝ, цитирана от "Фокус".

Други подробности за предполагаемата дейност на турското разузнаване обаче тя не коментира към момента.