Ученици издадоха книга за приятелството
Секция: КУЛТУРА
28 Юни 2017 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ученици издадоха книга за приятелството

/КРОСС/ Третокласниците от столичното 105-то средно училище "Атанас Далчев" издадоха своя книга за приятелството. С много настроение, игри и анкети с родителите, те от малки научват кое е ценното в живота. Децата вече знаят, че доверието на приятел се печели трудно, но лесно се губи. Техният съвет е да пазим приятелите си, защото животът без тях е скучен. Това съобщават от БНТ.

"Другото ми аз" събира разкази, съчинения, есета и картинки за приятелството. Това е втората книга на третокласниците, чрез която те се учат да разпознават чувствата си и да ги изразят. Да не нараняват нито себе си, нито приятелите си.

Когато детето изрази посланието: "Аз се почувствах еди как си, когато ти направи това, и бих желал да не става така, защото...", тогава е по-вероятно другото дете да се постави на мястото на нараненото, коментира Румяна Тунева, преподавател в III Б клас.

Според експертите, чрез изготвянето на практически продукт помага на децата в процеса на социализацията. Децата стават по-грижовни, мили и усмихнати и по-често използват думичките: Благодаря, обичам, заповядай, съжалявам.

Приятелството е сила, обич, разбирателство - това научили децата, докато работили над книгата. Най-важно за тях е да усещат подкрепа и взаимното уважение сред другарчетата си.