БСП- Пловдив със събитиен календар по повод 125 години Пловдивска партийна организация
Секция: ПОЛИТИКА
28 Юни 2017 13:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП- Пловдив със събитиен календар по повод 125 години Пловдивска партийна организация

/КРОСС/ С програма от културно-исторически и политически събития БСП - Пловдив ще отбележи 125 години организиран партиен живот. Честванията започват с тържествено откриване по повод юбилея утре, 29 юни, от 18.30 часа в зала „Съединение" на РИМ - Пловдив. За събитието са поканени бивши и настоящи лидери на социалистите на национално и местно ниво, стопански ръководители и партийни деятели с принос към развитието на Пловдив. Събитието ще открие историкът Андрей Пантев, ще бъде представена и изложба на документи, свързани със социалистическата партия в Пловдив.

В града на тепетата социалистите започват своя организационен живот на 21 август 1892 година с т.нар. Пловдивски конгрес. Тогава Димитър Благоев оповестява: „Пловдивският конгрес реши, че от тази дата дружинките се конституират в политическа партия".

Честванията ще продължат до края на годината с различни тематични прояви. Предвидени са изложби, кинопрожекции, дискусии и събития като седмица на отворените врати. Ще бъде издаден и презентиран през ноември алманах на пловдивската партийна организация. „Целта ни е да припомним историята на партията, да направим достъпно настоящето си и да запознаем гражданите с визията ни за бъдещето", каза лидерът на социалистите в Пловдив Красимир Трифонов.