Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
29 Юни 2017 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***

Павликени.
В 11.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети Павликени по повод 74-годишнината от обявяването му за град. В 11.10 часа вицепрезидентът ще проведе работна среща с кмета на града Емануил Манолов в сградата на общината. В 11.30 часа Илияна Йотова ще приветства пред жителите и гостите на Павликени. В 12.30 часа вицепрезидентът ще разгледа фотоизложбата „Павликенския край и неговите хора" в Народно читалище „Братство - 1884".

***
Бургас.
От 10.00 часа в Бургас министърът на правосъдието Цецка Цачева ще проведе среща със съдии от Апелативен съд Бургас.

***
София.
В 14.00 часа министърът на вътрешните работи Валентин Радев и политическото ръководство на МВР ще дадат брифинг по актуални въпроси, свързани с дейността на ведомството.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе дискусия на тема „Магистрала „Хемус" - възраждане на българския Север". В дискусията ще участва и регионалният министър Николай Нанков.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа на Петровден, в Лозенския манастир „Св.апостоли Петър и Павел" , празничната св. Литургия ще бъде оглавена от Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

***
София.
От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Йосиф Й., Ивайло С., Вергил С. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09. 30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Алексей П., Кирил Б., Антон П. и др. за рекет.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Николай М., Николай Д., Андрей Я. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Цветомир М., Борислав П., Бойко Г. и др. за контрабанда по чл. 242, ал.1, б. а, б, в, д, е, ж, з НК.

***
София.
От 10.00 часа 4 състав на СГС ще гледа делото срещу Валентин Димитров (делото „Топлофикация", чл. 253б от НК ).

***
София.
От 10.00 до 13.00 часа в Детския център на Столична библиотека, ще има безплатна лятна занимала, по време на която ще се прожектира филмът „Алиса в страната на чудесата".

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Американската търговска камара в България ще представи позицията за реформата в съдебната система на девет двустранни бизнес организации.

***
София.
От 10.30 часа в хотел „Хилтън" ще се проведе Осми Национален Зелен форум 2017.

***
София.
От 10.30 часа в сградата на НИГГГ, ул. „Акад. Г. Бончев", бл. 3, в рамките на кампанията „БАН представя своите институти", Националният институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) ще представи разностранните научни изследвания, както и резултатите от националната оперативна дейност, които Институтът извършва.

***
София.
От 11.00 часа в Гранитна зала на Министерския съвет ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

***
София.
От 11.00 часа в ИнфоЦентър София2018 ще бъде обявена Програмата и основните приоритети на „София - Европейска столица на спорта" за 2018 г. На събитието ще присъстват Йорданка Фандъкова - кмет на София, Елен Герджиков - председател на Столичния общински съвет и на Фондация "София - Европейска столица на спорта", Татяна Георгиева - председател на Комисията за децата, младежта и спорта към Столична община, Анатоли Илиев - организационен секретар на София2018 и др.

***
София.
От 11.00 часа в аулата на ВМА, директорът на УМБАЛ „Св. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев и проф. Питър Бауър (вицепрезидент на германското неврогенетично дружество, главен научен директор и член на Изпълнителния съвет в CENTOGENE) ще представят революционна възможност за профилактика и ранна диагностика на всички заболявания със 100% точност, от която до броени дни ще могат да се възползват и пациентите в България.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Концепции" в хотел „Суит" ще се проведе заключителна пресконференция на Програма БГ07 „Инициативи за обществено здраве".

***
София.
От 12.00 часа в конферентна зала „Витоша" (в новопостроената сграда до хотела) на Витоша Парк Хотел (ул. „Росарио" №1) ще се проведе Шестия Национален конгрес на пациентските организации. Представителят на Европейската комисия Филип Домански ще изнесе доклад с препоръките на Комисията към България по отношение на здравеопазването. В дискусията са поканени да участват министърът на здравеопазването, проф. д-р Николай Петров, д-р Даниела Дариткова-Проданова, председател на Комисия по здравеопазването към НС и др.

***
София.
От 11.00 часа при Градската градина (на мястото на бившия Мавзолей), по повод празника на българските занаятчии, ще бъде открит Фестивал на занаятите, който ще продължи до 2 юли.

***
София.
От 11.00 часа в централната сграда на БАН ще се състои официалното откриване на фотоизложба „25 години България в Антарктида".

***
София.
В 11.00 часа в зала „Тържествена" в Министерство на отбраната ще се състои брифинг за многонационалното учение „Saber Guardian - 2017" и за интегрираните в него учения на територията на България.

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Борислав Т., Николай М. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ивайло П., Борислав С. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа на ул. „Леге" №10, общинският съветник Марин Стоянова и експертът към постоянната комисия по „Инженерна инфраструктура и енергийно планиране" на СОС Валентина Узунова ще консултират софиянци по програмата за саниране и енергийна ефективност.

***
София.
От 18.00 часа в клуб „Перото" ще бъде представена книгата „Билката на кралицата" на Паоло Мацарело.

***
София.
От 19.00 часа в градина Кристал в София ще бъде представена изложба на открито с най-добрите фотографии от международния конкурс „Човекът между днес и утре", победител в който стана българският фотограф Ивелина Иванова-Берова.

***
София.
От 19.00 часа в „Музейко" ще бъдат връчени стипендиите „Иди, учи и се върни" на сдружение на българите с опит в чужбина „Тук-Там".

***
Благоевград.
От 13.00 часа в зала „22 септември" ще се проведе бизнес-форум, в който ще вземе участие кметът на Община Благоевград - д-р Атанас Камбитов.

***
Бургас.
От 10.00 часа в Бизнес инкубатор ще се проведе бизнес обучение семинар на тема "Онлайн търговията и възможностите пред малките и средните предприятия за увеличаване на продажбите".

***
Бургас.
Oт 10.00 чaса в Апелативен съд министърът на правосъдието Цецка Цачева ще проведе среща със съдии.

***
Бургас.
От 12.00часа министърът на правосъдието Цецка Цачева ще открие изнесената в Затвора съдебна зала.

***
Бургас.
От 16.30 часа в централата на ГЕРБ, на ул.„Конт Андрованти 5" общинският съветник Георги Кузманов ще има приемен ден с граждани.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ, общинския съветник Калина Пеева ще има приемен ден за граждани.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе Сесия на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в заседателната зала на ОДМВР - Велико Търново ще се проведе брифинг, по повод задържани извършители на криминални престъпления.

***
Видин.
В 10.30 часа заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков ще посети Центъра за обучение, изкуство и култура към Регионална библиотека „Михалаки Георгиев", където ще се организират инициативи по повод Деня на река Дунав.

***
Враца.
В 17.00 часа приключва гласуването в конкурса „Най-патриотичен клас", който се провежда по повод 141-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

***
Враца.
От 19.00 часа в градската концертна зала ще се проведе концерт на Симфониета Враца.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще се играе постановката „Тартюф" по Молиер.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" щ е бъде открита изложбата „Голото мъжко тяло 1856 -1944".

***
Горна Оряховица.
От 21.00 часа в Летния театър ще бъде представен филмът Пеле: „Раждането на една легенда", режисьори Джеф и Майкъл Цимбалист./ част от гостуването на „София филм фест" в града.

***
Казанлък.
От 09.00 часа в зала „Инфра" ще започне 26-то редовно заседание на Общинския съвет в Казанлък. В дневния ред на сесията съветниците ще разискват по 26 точки.

***
Казанлък.
От 18.00 часа в Галерията на ул. „ Искра „ 4 ще бъде представена книгата на д-р Косьо Зарев „ Васил Левски в Казанлъшката Розова долина", посветена на 180-годишнината от рождението на Апостола.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в заседателната зала на Община Кюстендил ще се състои заседание на Общински съвет - Кюстендил.

***
Павликени.
От 08.00 часа в храм „Рождество на Пресветая Богородица" ще започнат честванията за Празника на града.

***
Пазарджик.
От 14.00 часа в залата на Общински съвет-Пазарджик ще се проведе редовна сесия.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1 на Окръжен съд - Пловдив ще се гледа делото срещу мъж, обвинен че на 25.06.2016 г. в с. Шишманци, обл. Пловдив е направил опит умишлено да умъртви родния си баща.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1 на Апелативен съд - Пловдив три лица обжалват присъдите си по които са признати за виновни, че са причинили умишлено убийство в местността Тлаканата, в землището на с. Ляхово, пазарджишка област.

***
Пловдив.
От 16.00 часа на ул. „Бетховен" №12 информационна среща по програма „Творческа Европа" в партньорство с фондация „Пловдив 2019".

***
Пловдив.
Общинските съветници от ПП ГЕРБ в град Пловдив ще проведат приемни с гражданите, както следва: Петър Попов, от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Западен" на ул. „Царевец" № 9; Ясен Михайлов, от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Западен" на ул. „Царевец" № 9; Гошо Къчков, от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Северен" на бул. „Марица" №91; Пенчо Малинов, от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5; Веселин Маневски, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" № 1А.

***
Пловдив.
От 18.30 часа в зала „Съединение" на РИМ - Пловдив, местната организация на БСП ще отбележи 125 години организиран партиен живот.

***
Русе.
От 10.00 часа в зала 1 на Областната администрация ще се проведе заседание на Областния съвет за развитие на област Русе.

***
Сливен.
От 09.00 часа в зала „Май" на община Сливен ще заседава Общинският съвет.

***
Смолян.
От 14.00 часа Общински съвет - Смолян ще проведе заседание.

***
Шумен.
От 9.00 часа в зала 363 на общината ще се проведе редовно заседание на Общински съвет- Шумен, очаква се в сесията да участва заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова.

***
Шумен.
От 11.00 часа пред ОД на МВР директорът ст. комисар Ялчън Расим символично ще предаде получените нови шест автомобила на районните управления и на сектор "Пътна полиция"- Шумен.

***
Шумен.
От 13.30 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Областния съвет за намаляване на риска при бедствия.