Жельо Бойчев: ГЕРБ да разберат, че Радев е президент с мнение
Секция: ПОЛИТИКА
28 Юни 2017 20:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жельо Бойчев: ГЕРБ да разберат, че Радев е президент с мнение

/КРОСС/ Цветанов трябва да приеме факта, че български политици може да се срещат и без него. Това обяви депутатът от БСП Жельо Бойчев пред БНТ по повод скандала от визитата на президента Радев в Свищов, когато при срещата му с кмета на града не е бил допуснат Цветан Цветанов.

„Имаме явна конфронтация с ГЕРБ по много теми и това е видно. Последното безумие бе организирането на комисия за самолетите „Грипен". Целта е БСП да бъде натикана в ъгъла. И понеже това не става, има и атака срещу Радев. Просто вече ГЕРБ трябва да разберат, че имаме президент, който не е послушен, за разлика от предишния. Румен Радев, доколкото го познавам, е човек с мнение", каза още Бойчев.

„3 млрд. лева за военните са много пари и трябва да се знае как ще се харчат. Има разписани правила как да се действа, а анкетната комисия е напълно излишна", добави социалистът.

„Темата НДК вече е друго нещо. Това е голямо изпитание за ГЕРБ. Искам да видя как ГЕРБ ще подкрепят създаването на тази комисия, защото тя ще разследва ГЕРБ. Лиляна Павлова предизвика проверката в НДК. После излиза Боршош и казва, че няма да се подаде на натиск. Общо има 45 млн. лева вкарани в НДК за председателството. Лиляна Павлова иска да знае как се разходват и дали не се отклоняват. Проблемът си е в ГЕРБ. Нека кажат какво става в НДК", допълни още Бойчев.