Диана Петкова постави рекорд на 100 метра бътерфлай
Секция: СПОРТ
30 Юни 2017 14:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Диана Петкова постави рекорд на 100 метра бътерфлай

/КРОСС/ Диана Петкова - Спортен талант на „Еврофутбол", постави нов национален рекорд за девойки старша възраст на 100 метра бътерфлай по време на Европейското първенство по плуване за юноши и девойки в Нетаня (Израел), което се провежда до неделя. 17-годишната ни състезателка записа време 1:02.97 мин., като подобри предишния резултат с 59 стотни, който отново бе нейн. Това й осигури 32-о време в дисциплината. Така Диди показа ясно, че малшансът от първия старт вече е забравен.

Утре Диана стартира на 50 метра свободен стил, а в неделя е 50 метра бътерфлай. Другият ни Спортен талант в Израел - Петър Божилов, ще се опита да подобри представянето си до момента, като в събота ще участва в последната си дисциплина на шампионата - 800 метра свободен стил. Вчера той се класира на 22-ро място на най-дългата дистанция от 1500 метра св. стил с резултат 16:07.94 мин.

Медийни партньори по програма „Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg, blitz.bg, actualno.com и sportlive.bg, вестниците „Еврофутбол" и „Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.