Арт фестивал "Сезони" събира млади таланти край брега на морето
Секция: КУЛТУРА
30 Юни 2017 19:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арт фестивал "Сезони" събира млади таланти край брега на морето

/КРОСС/ Над 150 талантливи деца от цялата страна се включват в тазгодишното издание на Арт фестивал „Сезони". Той ще се проведе в дните 1 и 2 юли, а негови организатори са Община Бургас и Народно читалище „Пробуда-1880" - Бургас.

Фестивалната програма включва няколко конкурса за изобразително и приложно изкуство, фотография, мултимедия и др. Предвидени са множество творчески лаборатории и съпътстващи прояви.

В конкурсите ще участват 155 деца и младежи от Бургас, Поморие, Пловдив, Русе, Стара Загора, Силистра, Велико Търново, Сливен, София, Търговище, Шумен, Ямбол. Сред участниците в различните конкурси са и представителите на Германия и Русия.

Младите поп и рок изпълнители ще бъдат оценявани от жури в състав: Тони Димитрова, Захари Чернев, Владимир Спасов, Мария Чернаева и Руслан Карагьозов.

През 21-годишната си история конкурсът за млади поп и рок изпълнители стана една от емблемите на Бургас. От три години той прерасна в арт фестивал, обединявайки различни сфери на изкуството и показвайки таланта на даровити деца от страната и чужбина.

Арт фестивал „Сезони" ще започне от 11:30 часа на 1 юли в зала „Георги Баев" на КЦ „Морско казино".
Официалното откриване на фестивала е на 1 юли от 18 часа на открита сцена „Охлюва". Фестивалът ще завърши с гала концерта на 2 юли от 18 часа.