Червен код за 17 области на страната
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Юли 2017 09:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Червен код за 17 области на страната

/КРОСС/ В съботния ден ни очаква предимно слънчево и много горещо време. Максималните температури ще са предимно между 38 и 43 градуса.

Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е много малка. Преди обяд ще духа до умерен, в Северна България временно силен югозападен вятър.

Червен код за високи температури е обявен за 17 области на страната. Предупреждението е в сила за областите Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. В тези райони времето ще бъде много горещо с максимални температури 41-44 градуса.

За останалата част от страната - областите Видин, Добрич, Варна, Бургас, Кърджали, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София област и София град, е в сила оранжев код за високи температури. На тези места те ще са до 38-41 градуса.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за юли и ще се понижи още.

В планините ще е слънчево. Ще духа умерен до силен, по най-високите части временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 33 градуса, на 2000 м - около 25 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 32-35 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 22-26 градуса.