Двама мъже са задържани за производство и притежание на марихуана
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Юли 2017 14:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двама мъже са задържани за производство и притежание на марихуана

/КРОСС/ След успешно проведена от служители на сектор „Криминална полиция" при РУ-Пазарджик операция, бяха задържани двама мъже за производство на марихуана.

При претърсване на местността „Мешето" край пазарджишкото село Синитево, те попаднали на нива, засадена с 35 растения от рода на канабиса, достигнали височина от 0.5 до 1.20 метра. Общата маса на иззетото количество възлиза на 4.8 килограма. В хода на разследването криминалистите установили нейни стопани - Т.Т./29г./ и Д.И./31г./, местни жители. В жилищата им били намерени още около 160 грама суха листна маса, готова за продажба. Двамата мъже са задържани в ареста за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на прокурор, образувано е дознание.

Панагюрски криминалисти иззеха пневматична пушка, преправена за стрелба с бойни патрони. Вчера служители на РУ-Панагюрище извършили претърсване в къща, обитавана от 60-годишния Л.Г., жител на село Оборище. Там те попаднали на пневматична пушка, преработена за стрелба с малокалибрени патрони, както и 103 боеприпаса за нея. Мъжът е задържан в полицейския арест, а оръжието и патроните са иззети. По случая се води бързо производство.