Майкрософт съкращава хиляди работни места
Секция: Технологии
04 Юли 2017 07:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майкрософт съкращава хиляди работни места

/КРОСС/ Майкрософт ще обяви съкращение на хиляди работни места в рамките на голяма реорганизация на търговските си екипи, за да се фокусира по-добре върху облачните услуги, съхранението и онлайн софтуерните продукти, предава АФП, като се позова на американски медии.

Говорител на Майкрософт каза, че компанията извършва промени, предназначени за по-доброто обслужване на клиентите и партньорите. Очаква се подробностите за тези промени да бъдат съобщени в идните дни, но според специализирани технологични издания и сайтове може да се стигне до хиляди съкращения.

Миналата седмица Майкрософт съобщи, че купува компанията Клаудин, специализирана в облачните дейности.

Майкрософт се очаква да обяви финансовите си резултати на 20 юли. В последните години компанията съкрати на няколко пъти работни места, за да се справи с провала си в областта на мобилните телефонни услуги. През 2014 г. тя съкрати 18 000 работни места, през 2015 г. - 7800, а през миналата година 4700 работни места. Към края на юни м.г. в Майкрософт работеха около 114 000 души.

Облачните услуги позволяват на клиентите да съхраняват данните си в т.нар. дейта центрове и да получават достъп онлайн до софтуерни програми, вместо да ги закупуват и инсталират после на компютрите си.