Проблемите на жителите от община Първомай ще бъдат поставени от парламентарната трибуна
Секция: ПОЛИТИКА
04 Юли 2017 11:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проблемите на жителите от община Първомай ще бъдат поставени от парламентарната трибуна

/КРОСС/ Народните представители от „БСП за България" Георги Търновалийски, Веска Ненчева и Манол Генов се срещнаха с жители на община Първомай.

„Проблемите на общините си приличат, тъй като в голямата си част решенията им зависят от волята на държавата да се справи с бедността, инфраструктурата, обезлюдяването на селата.", коментира след срещата си с представители на местната власт Георги Търновалийски.

В срещите си с жителите на Първомай народните представители от левицата бяха запознати с редица проблеми, свързани с намирането на техническо решение за преминаване на ж.п. линията, разделяща града на две. Припомнени бяха неизпълнени обещания за ремонт на мостовете в с. Поройна и с. Градина, които от години чакат наложителната рехабилитация на съоръженията, санирането на Общинската болница и финансирането на реконструкция на моста над р. Мечка, намиращ се на главен път Е80. В разговор с общинските съветници от БСП бе обсъден и проблема за преминаването на пешеходци и хората с увреждания през подлеза на Гарата, който системно се наводнява, асансьорите са като малки езера, а придвижването с тях трябва да става с особено внимание.

Въпроси, свързани с оцеляването на самотните възрастни хора и безпокойство за социално слабите семейства бяха в основата на проблемите, поставени в с. Дълбок извор от кметът Костадин Кротнев. Според него при раздаването на социални помощи, особено такива от неправителствени организации трябва да се търси и становището ва местния кмет, който най-добре познава ситуацията и нуждаещите се жители на селото. Георги Търновалийски се ангажира да проведе разговор с БЧК, които са основен дарител на такива помощи, за да се намери най- доброто и работещо решение.

Близо 20 активни жители на селото колективно посетиха приемната на народните представители за да поставят общите проблеми и ежедневните грижи в едно малко населено място, за липсата на грижливост за възрастните и самотни хора, за липсващата роля на държава в осигуряването на техните спокойни и достойни старини. Секретарят на НЧ"Пробуда-1908 г." Дълбок извор изрази своята тревога относно действащата в момента законодателна уредба за читалищата и липсата на средства за ремонт. „Държавата трябва да се погрижи за тях, защото в малките населени места читалищата са едно от последните места, съхраняващи българщината и развиващи родолюбива патриотична дейност. Затова и въпросът за отпускане на средства за капиталови разходи ще бъде поставен в народното събрание.", категоричен бе Търновалийски.

Срещите на народните представители в област Пловдив продължават.