СДВР стряска с видео с брутални катастрофи
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Юли 2017 20:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
СДВР стряска с видео с брутални катастрофи

/КРОСС/ СДВР разпространи видео, което показва записи на брутални катастрофи, причинени от висока скорост. Стряскащите кадри бяха показани на профила на столичната дирекция във Фейсбук и са част от серия от превантивни мерки „Пътна полиция" предприема в рамките на акция „Лято" от 19 юни до 15 септември, а целта е повишаване пътната сигурност на летовниците и транзитно преминаващите през страната, за улесняване на трафика по основните пътни артерии към курортите и граничните пунктове.

Планирани са дейности за засилен контрол на пътното движение, непрекъснато актуализиране на информацията за възникнали затруднения по участъци със засилен трафик и на входно-изходните артерии на населените места по натоварените маршрути.

Полицията призовава водачите през летния сезон да се движат с повишено внимание, да са отпочинали преди пътуване, да се отнасят с отговорност към шофирането, да помнят, че не са сами на пътя и че от поведението им зависи не само техният, но и животът на останалите участници в движението по пътищата.