Дете в Германия евакуира детската си градина след като намери бомба
Секция: СВЯТ
05 Юли 2017 19:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дете в Германия евакуира детската си градина след като намери бомба

/КРОСС/ Дете в Германия предизвика евакуация на детската си градина, след като намери бомба от Втората световна война по време на разходка, съобщиха от полицията. Момченцето е открило „бомба по време на разходка в гората и я е донесло в детската градина", каза говорителка на полицията в западния германски град Дармщат. По думите й, след като „странният обект" е бил забелязан да стои на лавица в една от стаите, веднага е била извикана полиция, а децата са били евакуирани, предава Дарик.

Сапьори са прибрали взривното устройство и по-късно на децата им е било разрешено да се върнат в сградата. Била е претърсена и цялата гориста местност в близост до детската градина, където е била направена разходката.

Полицията предупреди, че в Германия често са откривани експлозиви от Втората световна война в гори и полета, както и в частни дворове. Затова всеки подозрителен предмет трябва да бъде съобщаван незабавно на властите.

Повече от 70 години след края на военния конфликт редовно невзривени бомби продължават да бъдат откривани в Германия. Най-голямата евакуация на население заради подобно взривно вещество стана миналата Коледа, когато 54 000 души трябваше да напуснат домовете си в град Аугсбург. През май пък 50 000 души в Хановер бяха евакуирани заради мащабна операция по обезвреждане на бомба.