Volkswagen е послъгвал за продажбите си във Франция
Секция: Автомобили
06 Юли 2017 14:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Volkswagen е послъгвал за продажбите си във Франция

/КРОСС/ Одиторска проверка е показала, че Volkswagen в продължение на години е "украсявал" информацията за продажбите си във Франция. Общо в отчетите за тях са фигурирали над 800 000 непродадени автомобили.

Според немското издание Der Spiegel, манипулацията с цифрите е извършвана във френското представителство на концерна. В отчетите са попадали автомобили, които са доставяни доста след като са били продадени на хартия. Става дума не само за коли на Volkswagen, но още и на Seat, Audi и Skoda, които са били регистрирани месеци и дори години след посочената в документацията продажба.

След проведения одит, направен през април тази година, шефът на френското представителство на концерна VW Жак Ривоал е бил уволнен. Като причина за уволнението е посочено "разногласие" между висшето ръководство на Volkswagen и това на френското му подразделение.

По резултати от продажбите за миналата година, Volkswagen се води най-големият в света автомобилен производител. По официалните данни /включително и френските/ концернът е продал в световен мащаб 10 312 400 автомобила, а прираст в продажбите си са показали всичките негови марки.