Още двама от биячите от Асеновград остават в ареста
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Юли 2017 14:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още двама от биячите от Асеновград остават в ареста

/КРОСС/ Двамата мъже, задържани по-късно за побоя край Асеновград, остават в ареста. Това беше решено на днешното заседание на районния съд в града.

Според съда, от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че всеки един от двамата е извършил престъплението, за което е обвинен. Освен това съдът прецени, че за всеки от тях е налице и реална опасност да извършат и друго престъпление, а спрямо Асен А. и да се укрие.

Установено е, че на 26 юни 2017 г. в Асеновград, двамата са извършили хулигански действия в района на болницата в града, след възникналия конфликт на яз. "40-те извора".

По данни на обвинението те са се държали агресивно, хвърляли са камъни, обиждали, отправяли заплахи и носели дървени тояги.

След инцидента Асен А. и Джавет Ю. се укрили в с. Боянци и Асеновград, като били издирени и задържани от полицията на 4 юли.

„И двамата обвиняеми са разпознати още в деня на побоя, но в продължение на седмица са се укривали., Задържаните признаха, че са били в района на болницата, но отрекоха да са участвали в сбиването", уточни прокурор Венелин Савов .

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд - Пловдив на 13 юли 2017 г. от 16 часа.

Обвинението срещу тях е за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост.

Първоначално полицията задържа девет души за побоя пред болницата в Асеновград, които също са все още в ареста. Органите на реда обаче продължиха издирването на още двама извършители, които бяха заловени няколко дни по-късно.