Програма на вицепрезидента Илияна Йотова за 8 и 9 юли
Секция: ПОЛИТИКА
07 Юли 2017 14:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Програма на вицепрезидента Илияна Йотова за 8 и 9 юли

/КРОСС/ На 8 юли в 10.00 часа в кв. Църква, гр. Перник вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие XI Републикански многожанров фестивал на хора с увреждания, в който ще вземат участие колективи и индивидуални изпълнители от цялата страна.

В 11.30 часа вицепрезидентът ще разгледа „Алея на занаятите", където ще бъдат изложени традиционни произведения на българското занаятчийство, изработени от участници във фестивала.

В 17.00 часа Илияна Йотова ще връчи дипломите на участниците в Четвъртата Международна лятна академия за укрепване на демокрацията в Евро-Средиземноморския регион. Церемонията ще се състои в хотел „Риу", гр. Правец. Програмата е съвместна инициатива на Българското училище за политика „Димитър Паница", Тунизийско училище за политика и Гражданско училище за политически изследвания в Мароко.

В 20.45 часа вицепрезидентът ще посети община Стражица по случай честванията на 140-ата годишнина от освобождението на с. Камен и боевете при Чаирската позиция.

На 09 юли от 17.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети гр. Сопот по повод 167-ата годишнина от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов. Илияна Йотова ще проведе работна среща с кмета на града Деян Дойнов в сградата на общината.

В 17.30 часа вицепрезидентът ще се срещне с носителите на Националната литературна награда „Иван Вазов" и „Детската Вазова награда" в къщата-музей „Иван Вазов".

В 18.30 часа Илияна Йотова ще открие мемориалния комплекс „Аз съм българче", а в 20.00 часа ще произнесе слово в рамките на тържествената програма, която ще се проведе на площад „Иван Вазов" и ще връчи Националната литературна награда „Иван Вазов" и „Детската Вазова награда".