Нови предложения на фермерския пазар в Бургас
Секция: ЛЮБОПИТНО
07 Юли 2017 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нови предложения на фермерския пазар в Бургас

/КРОСС/ В събота, 08 юли, от 10.00 часа, на площад "Св. св. Кирил и Методий" в Бургас за четвърти път гражданите и гостите на Бургас ще имат уникалната възможност да посетят фермерския пазар, където ще се насладят на бутикови хранителни продукти, доставени директно от животновъдните, овощните и зеленчуковите ферми от региона. Те са произведени по изискванията на всички ветеринарно-санитарни и хигиенни норми.

Посетителите ще могат с удоволствие да опитат от неповторимия вкус на козе, биволски, овче и краве кашкавал, произведен в мандрата на с. Люляково, общ. Руен.

Ще имат възможност да вкусят истински натурален пчелен мед от пчелините в Странджа - "Пчеларска ферма Странджа", общ. Малко Търново, с натурален мед от над 1200 кошера на територията на Бургас, Созопол, Малко Търново, от чистия биологичен мед на Пламен Димитров от пчелините в Карнобатска община, на Павлина Кесерджиева от с. Лясково и Василка Иванова от с. Дюлево.

Ще им бъдат представени бутикови млечни продукти от натурално краве мляко от фермите в с. Драчево - общ. Средец и с. Ново Паничарево - общ. Приморско.

В горещия летен ден ще могат да опитат от неповторимото биовино на Катерина Кабакова, което получи бронзов медал на престижния конкурс london experts in wine awards /най-доброто от България/ - под патронажа на НВ Кирил княз Преславски, където са участвали 20 производители с 65 вида вина, декантирани в номерирани прозрачни бутилки, дегустирани "на сляпо", разделени в 6 категории, оценени по 100-точкова система.

Гостите на Бургас ще останат очаровани да видят и опитат зеленчуците на Коста Костов и съпругата му, за чиито домати се говори дълго след като пазарът е свършил.

Изобилието от уханни прясно изсушени билки от района на Стара планина, представени от Павлина Георгиева от Айтос ще направи денят им завършен и пълен със здраве.

За първи път на фермерския пазар ще се предложат на клиентите кайсии от Донка Тодорова от Айтос, която е производител и на праскови, сливи, ябълки и круши както и пъпеши от Тодор Петров от с. Извор - уникално място, на което виреят едни от най-вкусните и сочни български дини и пъпеши, съобщават от община Бургас.