JA Европа и Фондация Citi отбелязват 30–годишно партньорство с финансиране от 1,2 млн. долара
Секция: ИКОНОМИКА
10 Юли 2017 12:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
JA Европа и Фондация Citi отбелязват 30–годишно партньорство с финансиране от 1,2 млн. долара

/КРОСС/ Двете организации ще подкрепят младите хора в цяла Европа и занапред, като развиват предприемаческо мислене и умения за работа чрез инициативата на Фондация Citi "Pathways to progress"

Джуниър Ачийвмънт Европа (JA Европа) и Фондация Citi празнуват своето 30-годишно партньорство с подновяването на безвъзмездна финансова подкрепа за съвместни проекти в 19 европейски страни. В началото на 2017, Фондация Citi обяви, че разширява своята инициатива "Pathways to progress" („Пътеки към прогреса") в световен мащаб, с ангажимент от 100 млн. долара, за да подпомогне и насърчи 500 хил. млади хора да бъдат подготвени за пазара на труда. Финансирането в размер на 1,2 млн. долара ще подкрепи ученици в гимназиален етап да изградят предприемаческо мислене и нагласа за работа чрез програмата на JA „Учебна компания".

Отделно от подкрепата за младежката програма, 300 хил. долара от финансирането ще бъдат насочени към стратегически проект, свързан с изграждане на Мрежа за предприемаческо обучение и образование (EE-HUB) на JA Европа в 6 държави - България, Румъния, Чехия, Словакия, Унгария и Турция. Първата среща в рамките на EE-HUB ще се състои на 11 и 12 юли 2017 г. в Брюксел. На нея ще присъстват Кралят на Белгия, Негово Величество Крал Филип, представители на Европейския съюз, неправителствени организации, Citi, както и компании, ангажирани с темата за образованието по предприемачество.

„Фондация Citi прави голяма крачка напред в името на образованието по предприемачество в тези 6 страни. Една стабилна стратегия за предприемаческото образование е от решаващо значение за развитието и създаването на работни места, както и за бързо променящите се пазари на труда. Това партньорство ще сближи образованието с бизнеса, както и държавните институции с експертите по развиване на политики. Това е и най-добрия и правилен ход в дългосрочен план в подкрепа на младите хора." - каза Каролин Дженър, изпълнителен директор на JA Европа.

Фондация Citi е и първият партньор на JA Европа, който насочи усилията си в подкрепа на учениците в неравностойно положение - вече десетилетие служители на банката участват като ментори и жури в рамките на програмата „Учебна компания". През академичната 2016-2017 г. близо 45 хил. младежи в Европа участваха в програмата, с менторството на над 200 служители от Citi, които дадоха своя доброволчески принос за подобряване на европейското предприемаческо образование.

„Партньорството ни с Джуниър Ачийвмънт Европа е важна част от инициативата на Фондация Citi "Pathways to progress". Скорошно проучване, проведено от Фондацията показва, че предприемаческият дух на младите хора е силен, като 7 от 10 младежи в Европа мечтаят да стартират собствен бизнес,. Ние инвестираме 100 млн. долара и се ангажираме да помогнем на младежите да разберат какво е необходимо, за да се превърне мечтата им в реалност; ще им помогнем да се научат да мислят предприемачески и да получат практически знания, умения и навици за работа. Създаването на 6 центъра за предприемаческо образование ще даде възможност за споделяне на добри практики и обмяна на ноу-хау между неправителствения сектор, правителството и бизнеса, а това също ще бъде полезно за много млади хора в Европа." - казва Рейчъл Барбър, регионален директор „Развитие на общността" на Citi за Европа, Близкия изток и Африка .