Дизайнер направи впечатляващо предложение за вида на евентуалната нова "Волга"
Секция: Автомобили
10 Юли 2017 14:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дизайнер направи впечатляващо предложение за вида на евентуалната нова "Волга"

/КРОСС/ Ръководството на руската група ГАЗ обмисля възможността за възраждане на легендарния модел „Волга". Такива слухов се появиха в специализираните среди в последно време и именно това е накарало независим дизайнер от Казан да се захване с проекта, който сам е нарекъл Volga 2020 Concept, предава Automedia.

Истинското име на художника не е известно. Той показа виждането си в социалните мрежи, където се е подписал като Alexander Shtorm. Не може да се отрече, че предложените от него скици наистина изглеждат впечатляващо. На тях е изобразен концептуален модел с 4 врати, с мускулен релеф и огромен стъклен покрив, който съединява предното и задното стъкло.

Освен това възродената „Волга", поне според този проект, ще получи светодиодна техника, допълнителни хромирани елементи, двуцветна каросерия, бежов кожен салон, големи джанти и високопроизводителни спирачни механизми.

Самият дизайнер признава, че има още много работа върху виртуалния му проект, но се надява в ГАЗ да обърнат внимание на предложението му. Не е ясно обаче какви са намеренията на компанията, която спря производството на „Волга" през 2009 г. Един от обсъжданите варианти е марката да се завърне на пазара не с пътнически, а с товарни автомобили.