Легенда с жестока критика към Григор: Като ще подражаваш на Федерер, оправдай очакванията
Секция: СПОРТ
11 Юли 2017 10:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Легенда с жестока критика към Григор: Като ще подражаваш на Федерер, оправдай очакванията

/КРОСС/ Жестока критика си навлече Григор Димитров от страна на легендарния Джон Макенроу по време на мача с Роджър Федерер от осминафиналите на „Уимбълдън".

Българинът загуби с 4:6, 2:6, 4:6. Бившият номер 1 бе гост-коментатор в студиото на „Би Би Си" и не скри разочарованието си от играта на първата ни ракета, особено в първите два сета.

"Години наред виждах Григор Димитров като бъдещ носител на титла от Големия шлем. Сега обаче вече тази вяра напуска тялото ми и ми се струва, че е напуснала и неговото. Това е разочароващо, болезнено лесно е за Федерер. Бейби Фед, Мини Фед, каквото и да е... Ако ще те наричат така и ще се обличаш като Федерер, ако ще му подражаваш, то трябва да оправдаеш очакванията. Микроскопът беше насочен към него от самото начало, но му беше трудно да намери собствената си идентичност в кариерата. Сега е интересно какво впечатление ще остави на хората", коментира Макенроу, който по принцип е сред най-големите поддръжници на Димитров от бившите тенис величия.

Самият Григор също не беше доволен от показаното от себе си, но във Фейсбук направи коментар, като обясни, че просто Федерер е най-великият тенисист, играл някога и не му е оставил шанс.