LG Q6 представя Fullvision дисплей с новата си смартфон линия
Секция: Технологии
11 Юли 2017 12:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG Q6 представя Fullvision дисплей с новата си смартфон линия

/КРОСС/ LG Electronics обяви, че LG Q6, част от новата серия Q на компанията, ще бъде първият смартфон с FullVision дисплей, следващ флагмана LG G6. Серията Q предлага много от най-търсените първокласни функции на LG, но на изключително конкурентна цена.

Серията Q на LG е най-новата линия от мощни смартфони от средния клас, притежаващи най-отличителните характеристики на премиум телефоните на LG, а първият модел от Q серията ще бъде LG Q6. Той предлага някои от най-желаните нововъведения от премиум смартфона LG G6, опаковайки ги в елегантен и красив корпус, подчертан от FullVision дисплей и минимизирани контури. Фамилията Q6 се състои от Q6+, Q6 и Q6α. Трите варианта обслужват различни потребителски групи по отношение на паметта и съхранението: Q6+ идва с 4GB RAM и 64GB ROM памет, докато вариантът Q6 предоставя 3GB RAM и 32GB памет, а Q6α идва на най-достъпна цена с 2GB RAM и 16 GB ROM.

Във време, когато минималистичните дизайни са тенденция в премиум смартфоните, LG Q6 е първият модел в средната ценова категория, който предлага тези характеристики на потребителите си. Уникалният 5.5-инчов дисплей FHD+ FullVision на LG Q6 е с аспектно съотношение 18: 9 и прави гледането на видеа и преживяването при игрите още по-завладяващо. Освен това, дизайнът прави удобно извършването на повече операции едновременно. Безрамковият дизайн на смартфона е проектиран така, че да осигури максимално голям екран в съотношение с корпуса на телефона, като същевременно предотвратява последсвията от случайните докосвания по екрана докато го държите в ръка.

LG Q6 изглежда изключително добре със своя минималистичен и елегантен дизайн. Без неприятно изпъкване на камерата и елегантен външен вид, Q6 демонстрира привлекателни линии със заоблени ъгли на тялото си, следвайки линиите на дисплея. Обвит в стилна метална рамка, Q6 успява да бъде лек и здрав при продължително ежедневно използване.

Q6 изглежда не просто добре, той е изключително лесен за използване. Позовавайки се на ергономичните изследвания за разработването на LG G6, Q6 също е направен да се държи и използва удобно с една ръка. Друго удобство за потребителя е и функцията за разпознаване на лица на LG, която позволява на собствениците да отключат Q6 още по-бързо, в сравнение с другите налични технологии за разпознаване на лица.

Както се очакваше, LG Q6 носи в себе си последните иновации от LG в областта на оптиката. Смартфонът притежава 100-градусова широкоъгълна селфи камера, която позволява снимането на голяма група хора без усилие. Освен това, усъвършенстваната LG UX 6.0 камера се възползва напълно от съотношението 18:9 на FullVision дисплея. Режимът с квадратна камера улеснява споделянето на квадратни изображения в социалните мрежи, както и създаването на колажи с фотографии, използвайки множество квадратни изображения.

LG Q6 също е доста издръжлив. Металната рамка, обграждаща Q6, е изработена от ултра-силен алуминий от серията 7000. Това е една от най-силните алуминиеви сплави, която се използва широко в отрасли като космическата промишленост. Устройството е подложено на взискателните стандарти от над 20 различни теста на батерията, които включват топлина, здравина, проникване на чужди тела или силен шоков удар - условия, по-строги дори от международните протоколи за тестване.

"LG Q6 е смесица от премиум функции, отлична производителност и привлекателна цена - комбинация, която е изключително важна за нас, следейки начините, по които потребителите използват смартфоните си по целия свят", каза Джуно Чо, президент на LG Electronics Mobile Communications Company. "Серията Q е нашият начин да постигнем великолепен резултат с премиум характеристики от LG, прилягащи идеално в ръцете и джобовете на още повече потребители".

LG Q6 ще започне да се предлага на ключови пазари в Азия от следващия месец, след което ще бъде достъпен и в Европа, Латинска Америка и Северна Америка.

Ключови спецификации: *
- Чипсет: мобилна платформа Qualcomm® Snapdragon TM 435

- Дисплей: 5,5-инчов дисплей FHD + FullVision 18: 9 (2160 x 1080 / 442ppi)

- Памет:

o Q6+: 4 GB RAM / 64 GB ROM
o Q6: 3 GB RAM / 32 GB ROM
o Q6a: 2 GB RAM / 16 GB ROM

- Камера: задна 13MP стандартен ъгъл / предна 5MP широк ъгъл

- Батерия: 3000 мА (вградена)

- Операционна система: Android 7.1.1 Nougat

- Размер: 142,5 x 69,3 x 8,1 мм

- Тегло: 149 гр.

- Мрежа: LTE / 3G / 2G

-  Свързване: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.2 / NFC / USB тип B 2.0

- Цветове:

o Q6 +: Astro черно / ледено платинен / морско синьо
o Q6: Astro черно / ледено платинен / мистично бяло / Terra златно
o Q6a: Astro черно / ледено платинен / Terra златно

- Други: разпознаване на лице / Google асистент / Square Camera за квадратни изображения / Steady Record / FM радио

* Функциите могат да варират, в зависимост от конкретния пазар.