Проверяват четирима прокурори заради обвинен за убийство
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Юли 2017 17:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проверяват четирима прокурори заради обвинен за убийство

/КРОСС/ Проверяват четирима прокурори заради обвинен за убийство. Стефан Станев беше задържан, след като на 23 юни приятелката му Виола беше открита мъртва в апартамент в София.

Данните от разследването към момента показват, че смъртта на младата жена е настъпила в резултат на тежка черепно-мозъчна травма, получена след многократни удари с метален предмет по главата, както и множество прободни и порезни рани по лицето, шията и гърба.

Оказва се, че бившата жена на Стефан е подавала многократно жалби срещу него, но МВР и прокуратура не са им обърнали внимание и не са започнали разследване. Преди дни жената написа писмо в социалните мрежи, в което коментира, че правосъдие в България няма.

Именно след това писмо започнала проверка. „По разпореждане на градския прокурор на София Емилия Русинова беше извършена проверка на всички преписки, досъдебни производства, жалби и молби, постъпвали от бившата съпруга на Стефан Станев, нейната сестра и нейната майка", съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.

„Проверката на прокуратурата е завършила с доклад, който съдържа информация за слабости и нарушения на прокурори. Установени са и пропуски в работата на служители на МВР и затова докладът ще бъде изпратен на министъра на вътрешните работи", съобщи Цацаров и добави: „Проверката е установила пет преписки, водени в Софийската районна прокуратура, само по една от преписките е образувано досъдебно производство. Става дума за жалба, която е подадена 16 май 2017 година до 3-то районно управление от сестрата на бившата съпруга. Самата закана за убийство е осъществена от Стефан Станев на 13 май".

„Надяваме се към 30 септември да можем да приключим разследването и в Софийския градски съд да бъде внесен обвинителния акт", съобщи градският прокурор на София Емилия Русинова.

Ако Стефан Станев бъде признат за виновен, го очакват между 15 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна.